Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Τσίπρα-Κβιρικασβίλι: Ιστορικοί δεσμοί μας συνδέουν με τη Γεωργία

Συνάντηση Τσίπρα-Κβιρικασβίλι: Ιστορικοί δεσμοί μας συνδέουν με τη Γεωργία

Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Μέγαρο Μαξίμου. «Λίκνο του πολιτισμού» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του. Στο επίκεντρο βρέθηκε η άρση της βίζας για τους γεωργιανούς πολίτες.

Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήματη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες της ΕΕ και σημείωσε πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

«Λίκνο του πολιτισμού» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του.

Ο ίδιος παρατήρησε πως η σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα έχει «ιστορική αξία».

Στη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν οι δύο πρωθυπουργοί μετά τη συνάντησή τους, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ορόσημο για τις σχέσεις της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες του συμφώνου Σένγκεν και εξήρε το γεγονός ότι ο γεωργιανός πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας του που έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς βίζα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η ευκαιρία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Γεωργίας με την ΕΕ και την Ελλάδα και θα παίξει καταλυτικό ρόλο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι διμερείς σχέσεις.

Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέβαλαν αποφασιστικά για να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους πολίτες της Γεωργίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024