Τσιρώνης: Στον δρόμο για την Ιθάκη, θα κάνεις και παραχωρήσεις
«Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος στα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολογησης. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε: «Καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης και αντιδρά» για τη ΔΕΗ, αλλά «να δούμε πρώτα τι θα έρθει».
«Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δήλωσε ο
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος
στα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολογησης.
Για το θέμα της ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πράσινων, δήλωσε ότι «καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης κια αντιδρά αυτή τη στιγμή, αλλά να δούμε πρώτα τι θα έρθει».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα κομματικά όργανα, για να σημειώσει ότι σημασία έχουν τα αντισταθμιστικά μέτρα.
«Όσο η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης, τόσο οι δανειστές θα απαιτούν και εμείς, ως ναρκομανείς, θα πουλάμε τα σκεύη της γιαγιάς» επισήμανε.
Ο ίδιος επανέλαβε πως τα μνημόνια ήταν το λάθος γιατρικό και υποστήριξε ότι οι δανειστές είχαν στόχο να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, κάτι που, όπως τόνισε, θα ήταν ολέθριο.
Είπε ότι για τους Οικολόγους – Πράσινους στο θέμα της ΔΕΗ, κόκκινη γραμμή είναι η «απανθρακοποίηση», δηλαδή να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και σημείωσε πως η πώλησή τους εξαρτάται από το τίμημα, αν και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους καταναλώτές.
Ανέφερε ακόμη ότι οι λιγνιτικές μονάδες σήμερα δεν λειτουργούν, καθώς εισάγεται φθηνότερο ρεύμα από γειτονικές χώρες.
Η αυτοπαραγωγή ενέργειας στον αγροτικό τομέα, με βιομάζα, βιοάεριο, γεωθερμία θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και θα κάνει τα προϊόντα ανταγωνιστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως κρίσιμος παράγοντας για τους αγρότες είναι τα logistics. Όπως είπε, αν υπήρχαν αποθηκευτικοί χώροι οι αγρότες θα μπορούσαν να αποφεύγουν τους μεσάζοντες και να μην πωλούν φθηνά τα προϊόντα τους, τα οποία φθάνουν σε υψηλή τιμή στους καταναλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
- Διαπλανητικό έπος – Το Perseverance της NASA ολοκληρώνει μαραθώνιο στον Άρη
- Μπαρτζώκας: «Αν θέλει ο Θεός να μας το δώσει αυτή τη φορά, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»
- Από τον α’ γύρο η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών – Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Οσμή: «Παράνομη εκπομπή υγραερίου» βλέπουν οι επιστήμονες – Γιατί δεν έγιναν μετρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442