Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λεπέν ονειρεύεται την «κηδεία» της ΕΕ

Η Λεπέν ονειρεύεται την «κηδεία» της ΕΕ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει γιατί οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» κατά την άποψη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία παράλληλα διαβεβαιώνει ότι «δεν θα προκαλούσε χάος» μία έξοδος της Γαλλίας από την Ευρωζώνη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πεθάνει γιατί οι πολίτες δεν την θέλουν πλέον» κατά την άποψη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«Θα αλλάξουμε σε μία άλλη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ιδέα που έχει πληγεί από τους φεντεραλιστές θα προχωρήσει από μόνη της στην επανεκκίνηση, θα ανανεωθεί από μόνη της [και θα εξελιχθεί] στην Ευρώπη των λαών και των […] εθνών» δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή.

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Le Parisien η Λεπέν έσπευσε να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι «δεν θα προκαλέσει χάος» μία έξοδος της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και η ίδια θα επεδίωκε «πολύ καλά προετοιμασμένες» συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, το 72% των Γάλλων ψηφοφόρων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιστροφή στο γαλλικό φράγκο, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Ifop poll που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Μαρίν Λεπέν το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, ωστόσο στον επαναληπτικό γύρο της 7ης Μαΐου η ίδια χάνει την προεδρία από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024