Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ δεν «βλέπει» άλλες αποχωρήσεις από την ΕΕ

Η Μέρκελ δεν «βλέπει» άλλες αποχωρήσεις από την ΕΕ

Καθησυχαστική ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ πρόθυμες να εγκαταλείψουν την Ένωση, στο πρότυπο της Βρετανίας, εμφανίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ.

Καθησυχαστική ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ πρόθυμες να εγκαταλείψουν την Ένωση, στο πρότυπο της Βρετανίας, εμφανίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ.

Σε σχετική ερώτηση της Passauer Neue Presse στην οποία παραχώρησε συνέντευξη, η Μέρκελ απάντησε: «Όχι. Ασφαλώς κάθε χώρα-μέλος έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς διαμορφώνουμε το μέλλον, αλλά η συνολική πορεία προς τα εμπρός είναι εμφανής -περισσότερη συνεργασία».

Η Μέρκελ έφερε για παράδειγμα, ως πεδία συνεργασίας, την άμυνα και τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την οικονομική πολιτική και τη μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Είπε επίσης ότι η αναμενόμενη επιστολή της Μέι που θα εγκαινιάσει την διαδικασία Brexit δεν θα επισκιάσει τη Σύνοδο της Ρώμης.

«Η εργασία για τα επόμενα χρόνια θα γίνει και προς τις δύο κατευθύνσεις -από τη μια πλευρά οι διαπραγματεύσεις εξόδου με τη Βρετανία, και από την άλλη προϋποθέσεις για να καταστεί η ΕΕ των 27 μελών έτοιμη για το μέλλον».

Ερωτηθείσα για το αν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ θα πρέπει να διακοπούν, η Μέρκελ απάντησε πως θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, σημείωσε ότι στις συνομιλίες της με τον Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε η έκταση των γερμανικών επενδύσεων στις ΗΠΑ.

«Οι εμπορικές συμφωνίες θα πρέπει να φέρουν οφέλη και στις δύο πλευρές, και χρειάζεται να διαπραγματευτούμε για αυτό» είπε, προσθέτοντας: «Τώρα θα δούμε αν μπορούμε να επαναφέρουμε τις διαπραγματεύσεις για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024