Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μονταζιέρα» καταγγέλλει ο Γρ.Ψαριανός - Τι απαντά Βουλή και ΑΠΕ

«Μονταζιέρα» καταγγέλλει ο Γρ.Ψαριανός – Τι απαντά Βουλή και ΑΠΕ

Θέμα διαρροής μιας κλειστής συνεδρίασης Επιτροπής της Βουλής, αλλά και μοντάζ δηλώσεων από πλευράς ΑΠΕ θέτει ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Αφορμή, το θέμα με τους μετακλητούς της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν. «Δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας» απαντούν κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής.

Θέμα διαρροής μιας κλειστής συνεδρίασης Επιτροπής της Βουλής, αλλά και μοντάζ δηλώσεων από πλευράς ΑΠΕ θέτει ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Αφορμή, το θέμα με τους μετακλητούς της Βουλής που μονιμοποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψαριανός αναφέρει:

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και διά της μεθόδου της μονταζιέρας, τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του ΠτΒ Νίκου Βούτση.

» Το θέμα, μεταξύ άλλων, ετέθη στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής και ‘διέρρευσε υπηρεσιακώς’ συρραφή της τοποθέτησης των κ.κ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), Τραγάκη (ΝΔ), Μ. Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων) και Γ.Ψαριανού (Το Ποτάμι), με τρόπον ώστε να παρουσιάζεται η θέση τους ως στήριξη στις ενέργειες και την πολιτική ταχυδακτυλουργία του Προέδρου της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού κ. Νίκου Βούτση.

» Η ‘φιλοκυβερνητική διαρροή’ έγινε, άγνωστο πως, παρότι η συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής ήταν κλειστή, όχι δημόσια και εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και του καναλιού της Βουλής.
Από αυτό το τελευταίο προκύπτει ευθέως τα σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα πώς έγινε αυτή η διαρροή και ποιος έκανε το ‘μοντάζ’ για το ΑΠΕ.

» Όσον αφορά δε, στην ουσία του πράγματος, στη διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και την παραπληροφόρηση, προκύπτει ακόμα σοβαρότερο ζήτημα αξιοπιστίας και εγκυρότητας του ΑΠΕ και απόλυτη ευθύνη του ΠτΒ.

» Στον δρόμο που χάραξαν κανάλια, εφημερίδες και άλλα μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, ορντίναντσες των ΣυριζΑΝελ, όπως γλαφυρά περιγράφονται, στον δρόμο αυτής της δόξας και το ιστορικό και άλλοτε έγκυρο ΑΠΕ. Τώρα θα πρέπει αν το λέμε ΒΠΕ!».

Απάντηση του ΠτΒ

«Τόσο τα πρακτικά, όσο και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κανονισμού είναι διαθέσιμα στους βουλευτές και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει καμία αιτίαση για αλλοίωση του περιεχομένου που είδε το φως της δημοσιότητας. Αλλωστε, ήδη, είχαν γίνει δημόσια δηλώσεις από βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων» σχολιάζουν κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Απάντηση του ΑΠΕ

Το τηλεγράφημα δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική διαρροή» αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση της Βουλής την οποία απασχόλησε η επικαιρότητα, αναφέρει η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Κατερίνα Βλαχοδήμου, σε επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ:

«Προσφεύγω με την επιστολή μου αυτή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καταγγείλω επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, μετά από χθεσινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στο οποίο παρέθεσα αναφορές βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ψαριανού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα για μετατροπή συμβάσεων τριών μετακλητών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Ψαριανός με σημερινή του ανακοίνωση, ισχυρίζεται ότι το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποίησε αποσπασματικά και δια της μεθόδου της «μονταζιέρας» τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, στο επίκαιρο θέμα της μονιμοποίησης μετακλητών υπαλλήλων, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Επίσης έκανε λόγο για «φιλοκυβερνητική διαρροή» προσθέτοντας ότι προκύπτει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα ισχυριζόμενος ότι έγινε «μοντάζ» για το ΑΠΕ.

Eπειδή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρει την υπογραφή μου και επειδή ο κ. Ψαριανός μιλάει για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του, διαβιβάζω στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα όσα ο βουλευτής ανέφερε κατά τη συνεδρίαση Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, στις δύο παρεμβάσεις του για το θέμα των μετακλητών μετά τα σχετικά δημοσιεύματα. Επισημαίνω ότι παρατίθενται αυτολεξεί όσα είπε. Διαβιβάζω επίσης προς αντιπαραβολή, το κείμενο που δημοσιεύθηκε στη ροή του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ταυτόχρονα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να προσφύγω στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ζητώ από το επαγγελματικό μου σωματείο την καταδίκη της δυσφημιστικής πρακτικής και προσβλητικής στάσης του βουλευτή σε βάρος μου.

Θέλω να επισημάνω ότι το τηλεγράφημα που φέρει την υπογραφή μου δεν είναι ούτε «φιλοκυβερνητική» ούτε «αντικυβερνητική» διαρροή αλλά το αυτονόητο ρεπορτάζ για μια συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Όλων η διαδρομή είναι γνωστή και ασφαλώς εγώ είμαι μόνο δημοσιογράφος. Στην περίπτωση του κ. Ψαριανού επικράτησε η ιδιότητα του βουλευτή και απεμπολήθηκε η ιδιότητα του δημοσιογράφου.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024