Ολοκληρώθηκε η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
«Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνο Μέλλιο, αυτός επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ «είναι ικανοποιημένο από τις προσφορές», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τον αριθμό των προσφορών που κατατέθηκαν (ο οποίος δεν διευκρινίζεται ούτε στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ).
Υπενθυμίζεται ότι ενεργό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΘ διατηρούσαν τα εξής τέσσερα εταιρείες και σχήματα:
- Η κοινοπραξία του γερμανικού fund DIEP, του γαλλικού ομίλου CMA CGM (θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία στη μεταφορά containers) και του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
- Η ιαπωνική Mitsui OSK Lines του ομίλου Mitsui & Co Ltd, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους του κόσμου, με πολυσχιδή δραστηριότητα και παρουσία σε 66 χώρες.
- Η P & O Steam Navigation Company του ομίλου της Dubai Ports World, o οποίος είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εν έτει 2008, έχοντας τότε καταθέσει την τρίτη μεγαλύτερη προσφορά
- Η ICTSI, με έδρα τις Φιλιππίνες, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων διαχειριστών container terminal παγκοσμίως, με παρουσία σε 28 λιμάνια ανά την υφήλιο και ενισχυμένη δραστηριότητα στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη

