Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Παπανάτσιου: Εξομοιώνονται φορολογικά οι βουλευτές με το σύνολο των πολιτών
Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η κ. Παπανάτσιου παρουσίασε στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους».
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ’ όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Επεισόδιο με τη ΧΑ
Η υφυπουργός είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον υπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.
Η κ. Παπανάτσιου αντέδρασε έντονα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ερωτώντα βουλευτή, λέγοντας ότι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι σημαίες, οι στολές, ο τρόπος οργάνωσης και ο τρόπος δράσης της Χρυσής Αυγής παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας «όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου».
«Ξέρουμε ότι δεν έχει επιχειρήματα για να πείσει, παρά μόνο με μαχαίρια και λοστούς, τη βία και τον τρόμο. Η Χρυσή Αυγή θα ήθελε όχι μόνο να μην υπάρχει βουλευτική αποζημίωση, θα ήθελε να μην υπάρχουν Βουλή και βουλευτές» είπε η κ. Παπανάτσιου.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου