Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Λευκό Οίκο η Μέρκελ για το πρώτο ραντεβού με τον Τραμπ

Στον Λευκό Οίκο η Μέρκελ για το πρώτο ραντεβού με τον Τραμπ

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ηγετών. Σε συνέντευξη πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, η Μέρκελ είπε ότι προτίθεται να μιλήσει με τον Τραμπ για ζητήματα ασφαλείας, τη διεθνή συνεργασία, το εμπόριο και την οικονομία.

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για το πρώτο τετ-α-τετ των δύο ηγετών.

Η συνάντησή τους επρόκειτο να γίνει την Τρίτη αλλά αναβλήθηκε λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο και κατόπιν θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σε συνέντευξη πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, η Μέρκελ είπε ότι προτίθεται να μιλήσει με τον Τραμπ για ζητήματα ασφαλείας, τη διεθνή συνεργασία, το εμπόριο και την οικονομία.

Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί ότι ο Τραμπ ξεκινά έναν εμπορικό πόλεμο με τη Γερμανία και την Ευρώπη, η γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Οι χώρες μας ωφελούνται όταν συνεργαζόμαστε καλά και δίκαια».

«Εμείς οι Γερμανοί έχουμε καλά επιχειρήματα, διότι δεν είναι μόνον το εμπορικό πλεόνασμα έναντι των ΗΠΑ αλλά και οι μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Αμερική. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW δεν βρίσκεται στη Γερμανία, αλλά στις ΗΠΑ και εξάγει από εκεί περισσότερα αυτοκίνητα απ΄ ό,τι εξάγουν GM και Ford μαζί. Και αυτό θα το τονίσω» σημείωσε.

Από τις πρώτες ημέρες τις προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να στρέψει τα πυρά του κατά της γερμανίδας καγκελαρίου, επικρίνοντάς την για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024