Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Παραμύθι, έρωτας και ηθικά διλήμματα

Οι ταινίες της εβδομάδας: Παραμύθι, έρωτας και ηθικά διλήμματα

...

Αγγελική Στελλάκη

Έξι νέες ταινίες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες, μεταξύ των οποίων και η live-action μεταφορά του κλασικού animation της Disney Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Κοινωνικό σινεμά με αέρα μυστηρίου από τους αδελφούς Νταρντέν, μια παράξενη και σκοτεινή ερωτική ιστορία από τη Γερμανία στην Παράδοξη Ευτυχία, το «φιάσκο» του Σον Πεν (The Last Face) και ένα θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις (Τρέξε) είναι μερικές από τις πρεμιέρες αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας.

Το Άγνωστο Κορίτσι

(3/5)

Μία γιατρός παθαίνει εμμονή με την υπόθεση της δολοφονίας μιας άγνωστης γυναίκας, η οποία είχε χτυπήσει το κουδούνι της για να ζητήσει βοήθεια. Οι αδελφοί Νταρντέν φτιάχνουν μία ακόμα ταινία για τα ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζουμε όλοι γύρω μας, σε μία φαινομενικά απλή ιστορία με αέρα μυστηρίου. Εξαιρετικά χτισμένος ο χαρακτήρας που ερμηνεύει η Αντέλ Ενέλ, σε μία δυνατή γυναικεία ερμηνεία που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που φιγουράρουν στη φιλμογραφία των δύο αδελφών.

Σκηνοθεσία: Ζαν – Πιέρ και Λικ Νταρντέν
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Ενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Τζέρεμι Ρενιέ

Παράδοξη Ευτυχία

(3/5)

Η Ελένε είναι εγκλωβισμένη σε έναν γεμάτο πικρία γάμο. Ο σύζυγός της είναι επιθετικός και βίαιος, η ίδια πάσχει από αϋπνία ενώ έχει χάσει την πίστη της. Η γνωριμία της με τον Έντουαρντ Γκλουκ, έναν ψυχολόγο, της δίνει την ελπίδα ανανέωσης της πίστης αυτής, ενώ της δείχνει μια διαφορετική προοπτική. Ο Σβεν Τάντικεν μεταφέρει στο σινεμά το μυθιστόρημα της Α.Λ. Κένεντι, σε μία ρομαντική ιστορία με βία και πορνογραφία. Εξαιρετική φωτογραφία και σε στιγμές λυρική σκηνοθετική ματιά, αλλά και ειρωνία, σε μία ταινία που ξεχωρίζει για την γεμάτη θάρρος ερμηνεία της Μαρτίνα Γκέντεκ, μίας από τις καλύτερες γερμανίδες ηθοποιούς της εποχής μας.

Σκηνοθεσία: Σβεν Τάντικεν
Πρωταγωνιστούν: Μαρτίνα Γκέντεκ, Γιοχάνες Κρις, Ούλριχ Τουκούρ




Η Πεντάμορφη και το Τέρας

(2/5)

Η Μπελ αναγκάζεται για να σώσει τον πατέρα της να ζήσει στο κάστρο του τέρατος. Ο φόβος της θα μετατραπεί σύντομα σε συμπάθεια για το Τέρας και η ίδια θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις των άλλων και της ίδιας. Ο Μπιλ Κόντον (Gods and Monsters) μεταφέρει στο σινεμά την διάσημη ταινία animation της Disney με πρωταγωνιστές την Έμμα Γουότσον και τον Νταν Στίβενς. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους, καθώς και σε 3D. Αμήχανη μεταφορά με την Έμμα Γουότσον να επιδίδεται περισσότερο σε μία σειρά γκριμάτσες και την ταινία να μην αναδύει τη μαγεία που θα περίμενε κανείς.

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
Πρωταγωνιστούν: Έμμα Γουότσον, Νταν Στίβενς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ίαν ΜακΚέλεν, Έμμα Τόμσον, Κέβιν Κλάιν



The Last Face

(0,5/5)

Δύο γιατροί από ανθρωπιστικές οργανώσεις που δρουν στην Αφρική έρχονται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες στιγμές. Σε ένα σκηνικό βίας, πολέμου και δυσκολιών, θα ερωτευτούν και θα κληθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Η νέα ταινία του Σον Πεν έλαβε πολύ κακές κριτικές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών όπου είχε την πρεμιέρα του και όχι άδικα. Πρόκειται για μια αποικιοκρατικής λογικής και αδιάφορης σεναριακής σύλληψης ταινία που θα εξοργίσει αρκετούς και που δεν μπορούν να σώσουν ούτε οι δύο όμορφοι πρωταγωνιστές του Σαρλίζ Θερόν και Χαβιέ Μπαρδέμ.

Σκηνοθεσία: Σον Πεν
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Σον Πεν, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ζαν Ρενό

Τρέξε!

(3/5)

Θρίλερ με κοινωνικές προεκτάσεις από τον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Τζόρνταν Πιλ. Ο Κρις, ένας Αφροαμερικανός, καλείται να συνοδεύσει τη λευκή σύντροφό του, τη Ρόουζ, στο πατρικό της σπίτι για να γνωρίσει τους γονείς και τον αδελφό της συντρόφου του. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι παράξενοι και το υπηρετικό προσωπικό αποτελείται από Αφροαμερικανούς. Σύντομα η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ο Τζόρνταν Πιλ συνδυάζει χιούμορ και τρόμο για να αφηγηθεί μία ιστορία συμβολική για την καταπίεση των Αφροαμερικανών. Κάθε σκέψη και κάθε σκηνή στην ταινία μοιάζει υπολογισμένη και προσφέρει στον θεατή τροφή για σκέψη.

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κάθριν Κίνερ





Ένα βήμα τη φορά

Ο Μπεν, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, που τον αφήνει σχεδόν παράλυτο, μπαίνει σε μια κλινική αποκατάστασης. Δεν μπορεί να κάνει μπάνιο, να περπατήσει, να παίξει μπάσκετ. Στην κλινική θα κάνει νέους φίλους και μαζί τους θα επαναπροσδιορίσει το νόημα της ζωής.

Σκηνοθεσία: Φαμπιέν Μαρσόντ, Μεντί Ιντίρ
Με τους: Πάμπλο Πόλι, Σουφιάν Γκεράμπ, Αντάμα Μπάθιλ, Ντομινίκ Μπλανκ

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Δείτε τι προβάλλεται στις αίθουσες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024