Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μπακογιάννη-Καραμανλή με το βλέμμα στον Καμμένο

Συνάντηση Μπακογιάννη-Καραμανλή με το βλέμμα στον Καμμένο

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε το κατώφλι του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, την Τρίτη. Ωστόσο, η επίσκεψη της πρώην υπουργού στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχε συγκεκριμένη ατζέντα και απέβλεπε στην κορύφωση του γαλάζιου λιθοβολισμού στον Πάνο Καμμένο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε το κατώφλι του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή. Αντιθέτως, έξω από τον στενό καραμανλικό πυρήνα, μάλλον αποτελεί έναν από τους πλέον προνομιακούς συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού και τα ραντεβού τους για την απαραίτητη πολιτική ώσμωση δεν σπανίζουν.

Ωστόσο, η επίσκεψη της πρώην υπουργού στην Παναγή Κυριακού είχε συγκεκριμένη ατζέντα και απέβλεπε στην κορύφωση του γαλάζιου λιθοβολισμού στον Πάνο Καμμένο.

Ο στόχος εξηγεί ίσως και τη δημοσιοποίηση αυτής της συνάντησης, η οποία προσέφερε την ευκαιρία να διοχετευθούν στην πολιτική αγορά σχόλια του σιωπηλού Καραμανλή, έστω κι αν δεν συνοδεύονται από ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο Καμμένος έχει εξελιχθεί σε persona non grata για τους καραμανλικούς, όπως προέκυψε και από τις δημόσιες επιπλήξεις που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα).

Η επίσκεψη της Μπακογιάννη ήρθε να ενισχύσει την εικόνα όχι μόνον ότι οι καραμανλικοί συνηγορούν υπέρ της στοχευμένης επίθεσης κατά Καμμένου, αλλά πως η αποκήρυξη του υπουργού Άμυνας έχει και την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού.

«Ο ξάδελφος τα είπε καλά…», είναι ένα από τα σχόλια που φέρεται ότι άκουσε χθες η Μπακογιάννη από τον συνομιλητή της ή που αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια τις θέσεις και διαθέσεις του Καραμανλή για τον Καμμένο.

Η ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων μεταξύ Καραμανλή και Μπακογιάννη ξεπέρασε τη μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, επεκτάθηκε σε μια ατζέντα που καλύπτει σχεδόν όλα τα καυτά ζητήματα, εσωτερικά και εξωτερικά – από την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, τις αντοχές της κυβέρνησης Τσίπρα και τον αντιπολιτευτικό σχεδιασμό της ΝΔ έως το Προσφυγικό, τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τον ευρωπαϊκό μετεωρισμό.

Ο Καμμένος ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, έκλεψε αρκετό από τον χρόνο του, ενώ συνοδεύθηκε από νέα πυρά της Μπακογιάννη για τους τακτικισμούς του υπουργού Άμυνας.

Στον Καραμανλή δεν έμεινε αμφιβολία ότι η Μπακογιάννη συμμετέχει ενεργά στη γαλάζια σταυροφορία κατά Καμμένου, έστω κι αν είναι δυσεξήγητο γιατί μια ανάλογη επιθετική στάση δεν είχε καταγραφεί όταν τον είχε -εξ αρμοδιότητος- απέναντι, την περίοδο που συντόνιζε τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας.

Με τη σειρά της, πάντως, κατά την επίσκεψη στην Παναγή Κυριακού μίλησε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για την παρέμβαση του βουλευτή Σερρών, η οποία αποτέλεσε και το έναυσμα για ομαδικά πυρά από το καραμανλικό σύστημα κατά Καμμένου.

Ένα δεύτερο μήνυμα που αναδεικνύεται από τη συνάντηση είναι πως η ενόχληση Καραμανλή από την «αντιποίηση αρχής», εν ολίγοις από την προσπάθεια που καταβάλλει και ο Πάνος Καμμένος να εμφανιστεί ως «εκφραστής» του καραμανλισμού, είναι πραγματική.

Συνεπώς, οι καραμανλικές αντιδράσεις θα έχουν και συνέχεια. Ακόμη ένα άδειασμα, εξάλλου, από την Παναγή Κυριακού για τον Καμμένο προκύπτει και από την επιβεβαίωση της πλήρους ταύτισης Καραμανλή και Μπακογιάννη ως προς τους χειρισμούς που είχαν γίνει για το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι που μπλοκάρισε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Άμυνας είχε αμφισβητήσει την αφοσίωση της Μπακογιάννη στον Καραμανλή σε εκείνη τη σύνοδο, επιδιώκοντας να αποκρούσει τις αλλεπάλληλες βολές που δέχεται εσχάτως από την πρώην υπουργό, η οποία χαρακτηρίζει «ανεύθυνη και επικίνδυνη» τη στάση Καμμένου στα ελληνοτουρκικά και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να τον μαζέψει ή να τον αποπέμψει» από το «Πεντάγωνο».

Την ώρα που η Μπακογιάννη πυροβολούσε τον Καμμένο παρέα με τον Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυε νέα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

«Βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα, επειδή η κυβέρνηση παίζει θέατρο», ήταν το βασικό σχόλιο που έκανε -σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ηρακλείου -για την παρατεταμένη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η οποία καθημερινά προκαλεί πρόσθετο κόστος για την ελληνική οικονομία και τη χώρα.

Διονύσης Νασόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024