Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του αρχιμανδρίτη στο Γέρακα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του αρχιμανδρίτη στο Γέρακα

Δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, θεωρούνται από τους αστυνομικούς ως οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας του 47χρονου αρχιμανδρίτη στα μέσα Φεβρουαρίου στο Γέρακα.

Δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, θεωρούνται από τους αστυνομικούς ως οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας του 47χρονου αρχιμανδρίτη στα μέσα Φεβρουαρίου στο Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ύποπτοι φέρονται μετά το έγκλημα να διέφυγαν στην χώρα τους και αναζητούνται ενώ ως κίνητρο φαίνεται πως ήταν η ληστεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν τον άτυχο ιερέα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζοντας ότι προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Επίσης όπως είχε αναφέρει το «Βήμα» στις 8 Μαρτίου «για την δολοφονία του 47χρονου ιερέα στο Γέρακα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για αλλοδαπούς δράστες και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο έγκλημα να έχει τελικώς αρκετές ομοιότητες -ως προς τρόπους δράσης, κίνητρα κ.λπ.- με εκείνη του άτυχου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κυψέλη».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στο Πακιστάν.

Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024