
Παρέμβαση Ευρωπαίων υπουργών για ενιαίο κατώτατο μισθό
Επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τάσσονται υπέρ της δημιουργίας κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άρθρο που συνυπογράφουν στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στο οποίο επιχειρηματολογούν υπέρ μιας Ευρώπης «πιο κοινωνικής, πιο δίκαιης και πιο πολύ βασισμένης στις αξίες». Την πρόταση συνυπογράφουν οι αρμόδιοι υπουργοί Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Τσεχίας, οι οποίοι πρόκειται να έχουν συνάντηση την Τετάρτη στο Λονδίνο.
Επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τάσσονται υπέρ της δημιουργίας κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άρθρο που συνυπογράφουν στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στο οποίο επιχειρηματολογούν υπέρ μίας Ευρώπης «πιο κοινωνικής, πιο δίκαιης και πιο πολύ βασισμένης στις αξίες»
«Ο κόσμος μας αλλάζει σημαντικά. Ο εθνικισμός εξαπλώνεται. Λαϊκιστικές εντάσεις αναφαίνονται ξανά» σημειώνουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επτά κρατών-μελών της ΕΕ -της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Τσεχίας- οι οποίοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Λονδίνο.
«Θέλουμε έναν κατώτερο μισθό σε όλα τα κράτη μέλη (της ΕΕ), με σεβασμό στις εθνικές πρακτικές και στον ρόλο των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα» επισημαίνουν οι υπουργοί.
Ζητούν γενικότερα «σθεναρά μέτρα […] εναντίον της ανεργίας των νέων, των μισθολογικών ανισοτήτων και εναντίον των αποκλίσεων στο βιοτικό επίπεδο και στην κοινωνική προστασία»
«Είναι καιρός να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωσή μας μία κοινωνική ένωση, με ενισχυμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με αληθινή ισότητα γυναικών ανδρών, ασφαλείς θέσεις εργασίας και εγγυημένα εισοδήματα» συμπληρώνουν οι επτά ευρωπαίοι υπουργοί.
«Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να ενσωματωθεί ένας ισχυρός κοινωνικός πυλώνας της ΕΕ στη Διακήρυξη της Ρώμης και έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για μια μεγάλη κοινωνική σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Νοέμβριο στη Σουηδία» σημειώνουν.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στη Ρώμη την 25η Μαρτίου για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης του 1957, με την οποία ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και άρχισε η οικοδόμηση της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442