Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε σοβαρή κατάσταση γιατρός έπειτα από ατύχημα μέσα στο «Ελπίς»

Σε σοβαρή κατάσταση γιατρός έπειτα από ατύχημα μέσα στο «Ελπίς»

Διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών παραμένει ειδικευόμενος γιατρός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν υποχώρησε η κουπαστή σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς, όπου εργάζεται, την ώρα που στηρίχθηκε σε αυτήν. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει από ύψος. Το νοσοκομείο «Ελπίς» διαψεύδει ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα.

Διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών παραμένει ειδικευόμενος γιατρός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν υποχώρησε η κουπαστή σκάλας του Νοσοκομείου Ελπίς, όπου εργάζεται, την ώρα που στηρίχθηκε σε αυτήν. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει από ύψος.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Ελπίς διαψεύδει ότι το ατύχημα οφείλεται στην πτώση της κουπαστής και σημειώνει ότι οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Tην αγανάκτησή του για τον σοβαρό τραυματισμό εν ώρα υπηρεσίας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), που υποστηρίζει ότι «το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό.

» Είναι προφανές ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες με τους δραματικά μειωμένους προϋπολογισμούς, κάνουν επικίνδυνες περικοπές σε υπηρεσίες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η ανεπαρκής επισκευή και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, μηχανημάτων ασανσέρ κ.τ.λ., με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί επισφαλείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς.

» Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι «σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου, αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και ‘εξοικονομώντας’ αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024