Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγιδευμένοι στη Μοσούλη οι τελευταίοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Παγιδευμένοι στη Μοσούλη οι τελευταίοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός των ιρακινών δυνάμεων -με τη συνδρομή των ΗΠΑ- σε βάρος των τζιχαντιστών που ελέγχουν από το 2014 τη Μοσούλη. Σύμφωνα με Αμερικανό στρατηγό, «οι τελευταίοι του ISIS θα πεθάνουν εντός της πόλης», αφού δεν υπάρχει πλέον τρόπος να φύγουν από αυτήν.

Σφίγγει ακόμα περισσότερο ο κλοιός των ιρακινών δυνάμεων -με τη συνδρομή των ΗΠΑ- σε βάρος των τζιχαντιστών που ελέγχουν από το 2014 τη Μοσούλη.
{{{ map }}}
Σύμφωνα με Αμερικανό στρατηγό, «οι τελευταίοι του ISIS θα πεθάνουν εντός της πόλης», αφού δεν υπάρχει πλέον τρόπος να φύγουν από αυτήν.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουν υπό τον έλεγχο των Ιρακινών τα σημεία-«κλειδιά» της πόλης, όπως κεντρικές οδικές αρτηρίες, γέφυρες, καθώς και κυβερνητικά κτίρια.

«Ο τελευταίος δρόμος που οδηγεί έξω από τη Μοσούλη έπεσε χθες το βράδυ» είπε σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη ο Μπρετ ΜακΓκέρκ, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ.

Oι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν το δυτικό κομμάτι της παλαιάς πόλης, όπου οι δρόμοι είναι στενοί και είναι δύσκολο να επιχειρήσουν τεθωρακισμένα. Για αυτό και οι μάχες στο εξής θα είναι σκληρές, προειδοποίησαν οι Ιρακινοί αξιωματούχοι.

«Η μάχη δεν θα είναι εύκολη. Έχουμε να κάνουμε με έναν εχθρό που χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους, κρύβεται μεταξύ αμάχων, παγιδεύει ή και θυσιάζει αμάχους. Στόχος μας είναι να δράσουμε με ακρίβεια και να προστατέψουμε τις ζωές των πολιτών» δήλωσε Ιρακινός αξιωματούχος.

Εκτιμάται ότι έως και 600 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε περιοχές της πόλης που ελέγχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024