Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: Απεργία πείνας άρχισαν 100 πρόσφυγες σε κέντρο κράτησης

Ουγγαρία: Απεργία πείνας άρχισαν 100 πρόσφυγες σε κέντρο κράτησης

Σχεδόν 100 πρόσφυγες άρχισαν τη Δευτέρα απεργία πείνας σε κέντρο κράτησης στην Ουγγαρία με αίτημα να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα, γνωστοποίησε η ουγγρική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Σχεδόν 100 πρόσφυγες άρχισαν τη Δευτέρα απεργία πείνας σε κέντρο κράτησης στην Ουγγαρία με αίτημα να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα.

Η ουγγρική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Ιθαγένειας ανέφερε ότι οι 94 από τους 102 μετανάστες στο κέντρο κράτησης Μπεεκέστσαμπα, στα σύνορα με τη Ρουμανία, συμμετέχουν στην απεργία πείνας.

«Οι περισσότεροι από τους απεργούς πείνας [σ.σ. έχουν εγκλειστεί εκεί] βάσει των διαδικασιών του [κανονισμού του] Δουβλίνου, καθώς έφυγαν παράνομα από την χώρα πρώτης υποδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοίνωση την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Οι απεργοί πείνας διατύπωσαν τα αιτήματά τους γραπτά, διαμαρτυρόμενοι πρωτίστως για τον εγκλεισμό τους και ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το ότι έγινε λήψη των αποτυπωμάτων τους καθώς δεν έχουν πρόθεση να παραμείνουν στην Ουγγαρία» επισημαίνει η Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Έκκληση η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από κάποιον «Ζανγιάρ Φαράτζ», ο οποίος υποστηρίζει πως εκπροσωπεί τους πρόσφυγες στο κέντρο Μπεεκέστσαμπα, καλεί να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής τους και τονίζει πως πολλοί από τους πρόσφυγες είναι άρρωστοι και αποκαρδιωμένοι.

«Δικηγόροι μας στάλθηκαν σε αποστολή στο κέντρο κράτησης Μπεεκέστσαμπα πριν από έναν μήνα» σημείωσε από τη δική της πλευρά η Μάρτα Πάρνταβι, συμπρόεδρος της Ουγγρικής Επιτροπής του Ελσίνκι.

«Οι περισσότεροι βίωσαν συνθήκες που καθιστά πολύ πιθανό να υποφέρουν από ψυχολογικό τραύμα. Εξ όσων γνωρίζουμε, η κατάσταση στο κέντρο είναι ήρεμη προς το παρόν».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είναι σφοδρός επικριτής της ευρωπαϊκής πολιτικής όσον αφορά την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών. Διατείνεται ότι το μεταναστευτικό ρεύμα απειλεί την κοινωνικοοικονομική σύνθεση της ηπείρου και η κυβέρνηση του σήκωσε φράκτες για να κρατήσει έξω τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024