Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: «Κόβει» η Βουλή προστασία Ευρωπαίων και βέτο στη συμφωνία

Brexit: «Κόβει» η Βουλή προστασία Ευρωπαίων και βέτο στη συμφωνία

Δίνοντας τη νίκη στην Τ.Μέι, η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε και τις δύο τροπολογίες των Λόρδων -η πρώτη αφορούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία και με τη δεύτερη ζητείτο να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο τελικός λόγος για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες επί του Brexit. Η Μέι είναι πλέον «ελεύθερη» να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Δίνοντας τη νίκη στην Τερέζα Μέι, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε και τις δύο καίριας σημασίας τροπολογίες της Βουλής των Λόρδων -η πρώτη αφορούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και με τη δεύτερη ζητείτο να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο τελικός λόγος για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες επί των όρων του Brexit.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης [γνωστοποίηση αποχώρησης]», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι πλέον «ελεύθερη» να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων εξόδου, ωστόσο πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση αναφέρουν πως θα περιμένει έως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι βουλευτές καταψήφισαν τροπολογία του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει η Βουλή των Λόρδων, η οποία προέβλεπε πως οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τους βουλευτές με 331 ψήφους κατά και 286 υπέρ.

Καταψηφίστηκε (335 κατά, 287 υπέρ) και η τροπολογία της Βουλής των Λόρδων σχετικά με εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024