Brexit: «Κόβει» η Βουλή προστασία Ευρωπαίων και βέτο στη συμφωνία
Δίνοντας τη νίκη στην Τ.Μέι, η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε και τις δύο τροπολογίες των Λόρδων -η πρώτη αφορούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία και με τη δεύτερη ζητείτο να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο τελικός λόγος για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες επί του Brexit. Η Μέι είναι πλέον «ελεύθερη» να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50.
Δίνοντας τη νίκη στην Τερέζα Μέι, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε και τις δύο καίριας σημασίας τροπολογίες της Βουλής των Λόρδων -η πρώτη αφορούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και με τη δεύτερη ζητείτο να δοθεί στο Κοινοβούλιο ο τελικός λόγος για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες επί των όρων του Brexit.
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης [γνωστοποίηση αποχώρησης]», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι πλέον «ελεύθερη» να προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων εξόδου, ωστόσο πηγές από τη βρετανική κυβέρνηση αναφέρουν πως θα περιμένει έως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.
Οι βουλευτές καταψήφισαν τροπολογία του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει η Βουλή των Λόρδων, η οποία προέβλεπε πως οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Η τροπολογία καταψηφίστηκε από τους βουλευτές με 331 ψήφους κατά και 286 υπέρ.
Καταψηφίστηκε (335 κατά, 287 υπέρ) και η τροπολογία της Βουλής των Λόρδων σχετικά με εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442