Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκένωση καταλήψεων Βίλας Ζωγράφου και Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού

Εκκένωση καταλήψεων Βίλας Ζωγράφου και Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού

Διπλή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων της Βίλας Ζωγράφου και του Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Περίπου 130 Σύροι πρόσφυγες μεταφέρονται στο Αλλοδαπών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές. Αλληλέγγυοι προγραμματίζουν συγκεντρώσεις και πορείες.

Διπλή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων της Βίλας Ζωγράφου και του Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Περίπου 130 Σύροι πρόσφυγες μεταφέρονται στο Αλλοδαπών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτήριο Δρακοπούλειου Αιμοδοτικού, στην οδό Αλκιβιάδου 9, το οποίο είχε καταληφθεί τον Φεβρουάριο.
Εκεί βρίσκονταν 130 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Αλλοδαπών και στη συνέχεια σε Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής.

Παράλληλα, η Αστυνομία μπήκε και σε δεύτερο κτήριο, στη Βίλα Ζωγράφου, που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Ζωγράφου και βρίσκεται υπό κατάληψη από το 2012.

Την ώρα της επιχείρησης δεν υπήρχε κόσμος μέσα, ωστόσο τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν άτομα, μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου και μετέβησαν στο σημείο. Έγιναν συνολικά επτά προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε με εισαγγελική παραγγελία κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των υπό κατάληψη κτιρίων.

Ειδικότερα, για τη Βίλα Ζωγράφου είχε υποβληθεί έγκληση από το δήμο, στον οποίο ανήκει το κτίριο, επειδή -όπως λέει- θέλει να το κάνει ωδείο, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και προορίζεται για τη στέγαση των ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό, καθώς από το πρωί γίνονται μέσω Διαδικτύου καλέσματα προς αλληλέγγυους, για συγκεντρώσεις στην πλατεία Εξαρχείων και στου Ζωγράφου, καθώς και ενίσχυση σε άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, ενώ προγραμματίζονται και πορείες για το απόγευμα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και για τη λήψη μέτρων.

Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα υπό κατάληψη κτίρια, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τόνισε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος.

»Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024