Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό αναμένεται φέτος

Νέο ρεκόρ στον τουρισμό αναμένεται φέτος

Με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει τον επόμενο μήνα η φετινή τουριστική χρονιά, η οποία αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων, ενώ και οι τουριστικές εισπράξεις προβλέπεται να υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ.

Με τους καλύτερους οιωνούς αρχίζει τον επόμενο μήνα η φετινή τουριστική χρονιά, η οποία αναμένεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων, ενώ και οι τουριστικές εισπράξεις προβλέπεται να υπερβούν τα 14 δισ. ευρώ, σύμφωνα με Τα Νέα.

Τα θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό, που προκύπτουν από τις έως τώρα προκρατήσεις από τις μεγάλες τουριστικές αγορές και τις αερομεταφορές, έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα μηνύματα από τη φετινή Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), η οποία άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Πέμπτη και θεωρείται βαρόμετρο για τον παγκόσμιο τουρισμό.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναμένει ότι τα φετινά έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας θα κυμανθούν μεταξύ 14,2 και 14,5 δισ. ευρώ (έναντι 13,2 δισ. ευρώ πέρυσι), ενώ οι συνολικές αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κρουαζιέρας, θα ξεπεράσουν τα 28 εκατ.
ευρώ.

Συνυπολογίζοντας στοιχεία της ΙΤΒ, τον προγραμματισμό 1,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικών θέσεων για το 2017 (500.000 προς την Αθήνα και 1 εκατ. προς τους υπόλοιπους προορισμούς, από νέες και παραδοσιακές αγορές) και τη διαχρονική πληρότητα των αεροπλάνων, που φέτος προβλέπεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι οι διεθνείς αφίξεις του 2017 μπορεί να ανέλθουν στα 26 εκατ. από 24,8 εκατ. που ήταν το 2016.

Συμπεριλαμβανομένης μάλιστα της κρουαζιέρας, η κίνηση της οποίας αναμένεται πτωτική κατά περίπου 20% σε σχέση με το 2016 λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, «οι συνολικές αφίξεις για το 2017 αναμένεται να κινηθούν περίπου στα 28 εκατομμύρια, υπό την προϋπόθεση ότι οι οδικές αφίξεις θα μείνουν σταθερές» λέει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Παράλληλα, προσθέτει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, εφόσον η μέση τουριστική δαπάνη ανακάμψει προς τα επίπεδα του 2015, «εκτιμούμε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να υπερβούν τα μεγέθη εκείνης της χρονιάς, δηλαδή να κινηθούν μεταξύ 14,2 – 14,5 δισ. ευρώ».

Πάντως ο ΣΕΤΕ αναμένει συνολική αύξηση των φετινών αφίξεων κατά περίπου 1,2 εκατ., καθώς η εικόνα της Αιγύπτου και της Τουρκίας δεν έχει βελτιωθεί και η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, ενώ η Ισπανία αυξάνει τις τιμές της.
Ρωσία και Γερμανία.

Ειδικότερα, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση της ζήτησης από τη Ρωσία, ενώ ανοδικά κινούνται και οι προκρατήσεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία – οι κύριες τουριστικές αγορές της Ελλάδας – παρά την απόφαση της τελευταίας να φύγει από την ΕΕ.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024