Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσαβούσογλου βρήκε γαλλικό βήμα για νέες ύβρεις κατά Ολλανδίας

Ο Τσαβούσογλου βρήκε γαλλικό βήμα για νέες ύβρεις κατά Ολλανδίας

«Πρωτεύουσα του φασισμού» αποκάλεσε την Ολλανδία ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, κρατώντας ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ευρωπαϊκή χώρα. Τα πυρά Τσαβούσογλου ήλθαν από τη Γαλλία, όπου μπόρεσε να μιλήσει. Μάλιστα ο Ερντογάν λίγο νωρίτερα είχε χαιρετήσει τη στάση του Παρισιού να μην επιβάλει απαγόρευση εισόδου.

«Πρωτεύουσα του φασισμού» αποκάλεσε την Ολλανδία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κρατώντας ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την ευρωπαϊκή χώρα.

Τα πυρά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήλθαν από την πόλη Μετς της βορειοδυτικής Γαλλίας, όπου μπόρεσε να μιλήσει σε εκδήλωση εν όψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει στην Τουρκία για το νέο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λίγο νωρίτερα είχε χαιρετήσει τη στάση του Παρισιού να μην επιβάλει απαγόρευση εισόδου στον υπουργό, όπως έκανε η Χάγη.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί την Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Δανίας πρότεινε να αναβληθεί η επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του στην Κοπεγχάγη, λόγω της έντασης με την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι η Χάγη δεν επέτρεψε την είσοδο στη χώρα του Τσαβούσογλου, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες ανά την Ευρώπη εν όψει του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας.

Την πόρτα κλειστή βρήκε και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας που επιχείρησε να μεταβεί οδικώς.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να «αποκλιμακώσει» τη διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία, την οποία περιέγραψε ως τη χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια η Ολλανδία.

«Ουδέποτε είχα τέτοια εμπειρία μέχρι τώρα, αλλά θέλουμε να είμαστε η πιο συνετή πλευρά», δήλωσε ο Ρούτε.

«Αν κλιμακώσουν θα πρέπει να απαντήσουμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακώσουμε», πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι «η Ολλανδία δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί».

Παράλληλα, η κυβέρνησή του προειδοποίησε την Άγκυρα ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ασφάλεια των Ολλανδών διπλωματών στην Τουρκία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024