Πρόκριση στο φάιναλ φορ για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού
Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ της Euroleague. Οι
«ερυθρόλευκες» χρειάζονταν νίκη έστω και με ένα γκολ διαφορά απέναντι
στην Πάντοβα, αφού ο πρώτος αγώνας στην Ιταλία είχε λήξει ισόπαλος
10-10, και επικράτησαν 11-10 στα πέναλτι στο κολυμβητήριο «Πέτρος
Καπαγέρωφ» του Πειραιά.
Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ της Euroleague.
Οι «ερυθρόλευκες» χρειάζονταν νίκη έστω και με ένα γκολ διαφορά απέναντι στην Πάντοβα, αφού ο πρώτος αγώνας στην Ιταλία είχε λήξει ισόπαλος 10-10, και επικράτησαν 11-10 στα πέναλτι στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.
Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 8-8 ύστερα από ένα παιχνίδι, στο οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι. Εκεί η Ελευθερία Πλευρίτου αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση για τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση για το φάιναλ φορ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, αφού ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας, Χάρης Παυλίδης, και ο βοηθός του, Γιώργος Κατσούλης, είχαν αποβληθεί στην πρώτη αναμέτρηση.
Τα πέναλτι: Ελ. Πλευρίτου Απέκρουσε η Τεάνι Κουεϊρόλο 8-9 Αβραμίδου 9-9 Μπαρζόν 9-10 Έμολο 10-10 Ντάριο Αστόχησε Ελευθεριάδου Αστόχησε Μίλιο Απέκρουσε η Διαμαντοπούλου Σμιτ 11-10 Μ. Σαβιόλι Αστόχησε
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε σε podcast του Γκόραν Ντράγκιτς και μεταξύ άλλων, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.