Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δε θα προχωρήσει σε κατασχέσεις

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δε θα προχωρήσει σε κατασχέσεις

Κατηγορηματικός πως η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «H ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας» τόνισε.

Για το ενδεχόμενο η ΔΕΗ να συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μίλησε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στην ανησυχία που έχει προκληθεί μεταξύ των καταναλωτών δήλωσε κατηγορηματικά «δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, δεν θα πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας σε ξένες τράπεζες, δεν θα στέλνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία».

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΗ ανέρχεται σε 2 δισ. 600 εκ. ευρώ και πως η επιχείρηση προσφεύγει σε ιδιώτη για την είσπραξή τους καθώς δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

«Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξήγησε ότι θα συνεχίσουν όλες οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχια, ωστόσο συμπλήρωσε πως η επιχείρηση θα κινηθεί δικαστικά κατά οφειλετών, οι οποίοι «κατά τεκμήριο έχουν, αλλά δεν πληρώνουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024