Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος και στον πρώτο γύρο ο Μακρόν, σύμφωνα με νέα έρευνα

Πρώτος και στον πρώτο γύρο ο Μακρόν, σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για λογαριασμό του France Televisions. Σταθερά τρίτο με ελαφρά υποχώρηση το άλλοτε φαβορί, ο υποψήφιος της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν και στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κερδίζοντας έξι μονάδες σε δύο εβδομάδες, συγκεντρώνει το 26% των προθέσεων ψήφου, έναντι 25% για την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, το ποσοστό της οποίας παραμένει σταθερό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τη France Televisions.

Στο δεύτερο γύρο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας φέρεται να επικρατεί της προέδρου του Εθνικού Μετώπου με 65% των ψήφων (+5%) έναντι 35% (-5%).

Είναι η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Harris Interactive για τη France Televisions μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας μεταξύ του Μακρόν, πρώην υπουργού Οικονομίας του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Φρανσουά Μπαϊρού, προέδρου του κεντρώου MoDem.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, η εκστρατεία του οποίου πλήττεται επί έναν και πλέον μήνα από την… σύζυγό του, παραμένει στην τρίτη θέση με 20% των προθέσεων ψήφου, υποχωρώντας κατά μια μονάδα.

Ακολουθούν ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν με 13% (-1%) και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 12% (-1%).

Ανάμεσα στα κριτήρια βάσει των οποίων ψήφισαν οι ερωτηθέντες περιλαμβάνονται αρχικά το πρόγραμμα του υποψηφίου (63%), η ικανότητά του να φέρει νέες ιδέες (57%), η επιθυμία ο υποψήφιός τους να κερδίσει στις εκλογές (56%), η ειλικρίνεια του υποψηφίου (54%).

Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται (πολύ ή αρκετά) για τις προεδρικές εκλογές, ενώ το 18% δεν ενδιαφέρεται ή αδιαφορεί.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από 6 έως 8 Μαρτίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.533 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων και περιθώριο λάθους 0,6%-1,6%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024