Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπαράθεση Πατούλη - Σκουρλέτη για την αυτοδιοίκηση

Αντιπαράθεση Πατούλη – Σκουρλέτη για την αυτοδιοίκηση

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με φόντο τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με φόντο τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατηγορώντας τον υπουργό ότι επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο των αιρετών, υποσχόμενος «και μοιράζοντας “καθρεφτάκια” σε δημάρχους, στις επισκέψεις που ξεκίνησε ανά τη χώρα. Θέλει μ’ αυτό, είπε, να δείξει ότι κάνει δήθεν “διάλογο” με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι “μαϊμουδίστικος” αυτός ο διάλογος» δήλωσε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ συμμετέχοντας και καταθέτοντας εξαρχής τις προτάσεις της στον σχετικό διάλογο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», απέδειξε ότι δρα ως «Εθνική Ελλάδος».

Κάλεσε δε τον υπουργό, σε δημόσιο, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να δημοσιοποιήσει τις δικές του προτάσεις. «Αν δεν τον κάνει, δεν υπηρετεί την Ελλάδα, αλλά το κόμμα».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι η ΚΕΔΕ ξεκινά «οδοιπορικό» ενημέρωσης των αιρετών για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα αυτά θέματα σε όλη τη χώρα, με γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ).

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι «είναι τεράστια η απόσταση ανάμεσα στον κ. Πατούλη και τους Δημάρχους, γενικότερα τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ό,τι αφορά το ύφος και τον λόγο του».

«Προσωπικά, αδυνατώ να τον παρακολουθήσω. Δεν περίμενα ποτέ να αναφερθεί τόσο απαξιωτικά για τους συναδέλφους του, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου να ενισχύσει εκτάκτως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με 20 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις τους για μεγαλύτερη στήριξη. Όσο και να προσπαθεί για το αντίθετο ο κ. Πατούλης, ο διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε: «Ευτυχώς που η ΚΕΔΕ ανάγκασε τον κ. Σκουρλέτη να εγκαταλείψει την ασφάλεια του γραφείου του για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα των Δήμων, ιδιαίτερα των μικρών ορεινών και νησιωτικών. Τα 20 εκατομμύρια που μοίρασε με λογική Μαυρογυαλούρου δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ασπιρίνες σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024