Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα λίστα ιδιωτικοποιήσεων με όλα τα παλαιά πωλητήρια

Νέα λίστα ιδιωτικοποιήσεων με όλα τα παλαιά πωλητήρια

Κλοιός πιέσεων ασκείται στην κυβέρνηση εν όψει της αξιολόγησης να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του έχει ήδη πάρει το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ με 19 παλαιούς και νέους διαγωνισμούς.

Κλοιός πιέσεων ασκείται στην κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης να επιταχύνει τις πολυκαιρισμένες αποκρατικοποιήσεις του ελληνικού προγράμματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του έχει ήδη πάρει το επικαιροποιημένο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ με 19 παλαιούς και νέους διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με τη λίστα που παρουσιάζουν Τα Νέα της Τρίτης, καμία από τις γνωστές ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει διαγραφεί από το νέο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι όλες εκεί, παρά τη σεναριολογία που συντηρούν καιρό τώρα με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, ότι όλες οι συμμετοχές κρατικών εταιρειών του ΤΑΙΠΕΔ θα γλιτώσουν το πωλητήριο και θα μεταβιβαστούν στην υπό ίδρυση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) του Υπερταμείου προς αξιοποίηση.

Είναι εκεί το 17% της ΔΕΗ, για το πάπλωμα της οποίας γίνεται και ο μεγαλύτερος καβγάς, το 65% της ΔΕΠΑ, το 35% των ΕΛΠΕ, το 6% του ΟΤΕ, καθώς επίσης το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 11% της ΕΥΔΑΠ και το 23% της ΕΥΑΘ.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εντός Μαρτίου πρέπει να έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί πρόσληψης συμβούλων που θα εισηγηθούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εναλλακτικές για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σημειωτέον ότι για την περίοδο 2016-2018 ο μνημονιακός στόχος μιλά για έσοδα 5,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ώς σήμερα έχουν εισπραχθεί μόλις τα περσινά 499 εκατ. ευρώ, αφού πολλές ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν ανοικτές, παρότι οι διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί.

* Περισσότερα στα Νέα της Τρίτης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024