Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα. Η Aurora, ένας θηλυκός δαίμων, ξυπνά από το βαθύ ύπνο της. Οι θεοί της ζητούν να εκπληρώσει το πεπρωμένο της, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση της νέας εποχής. Η αποστολή της, όπως η αποστολή της αυγής, είναι να μεταφέρει τον κόσμο από το σκοτάδι της νύχτας στο φως της ημέρας. Σε αυτή την υπόθεση μεταφέρει το κοινό ο σκηνοθέτης Βλαδίμηρος Νικολούζος από τη σκηνή του θεάτρου Ροές.

Η παράσταση ακολουθεί τη ζωή ενός προσώπου όχι πραγματικού, αλλά της μυθολογίας. «Θα μπορούσε να είναι η Περσεφόνη όπως και μια καθημερινή γυναίκα. Η φαντασία κατοικοεδρεύει στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα απλώνεται σε διάφορα επίπεδα», δηλώνει στο in.gr ο σκηνοθέτης.

Περιγράφοντας την ηρωίδα, αναφέρει ότι ξεσκεπάζει το σκοτάδι και πως είναι αφανής, ξεχασμένη που ξυπνά από τον ύπνο της. Δεν διστάζει έτσι να τη χαρακτηρίσει αντι – ηρωίδα που ξυπνά μέσα από έναν πάγο και διανύει την απόσταση της οδύνης για να φτάσει σε ένα «πνευματικό καλοκαίρι».

Έννοιες όπως η υπαρξιακή αγωνία και οδύνη ενυπάρχουν στο έργο όπου ο χρόνος καταρρίπτεται από την Aurora η οποία βρίσκεται ενάντια στον αφηρημένο, υπέρ όμως του διαισθητικού χρόνου.

Πληροφορίες

Μέχρι τις 21 Μαρτίου 2017
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη, 21:00 Διάρκεια:45 λεπτά
Εισιτήρια: 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
http://www.viva.gr/tickets/venues/theatro-roes/
Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Πληροφορίες-Κρατήσεις Θέατρο Ροές
210 3474312

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Νικολούζος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωστής Χριστοδούλου
Σκηνικός χώρος: Έφη Μπίρμπα
Μουσική Σύνθεση: Βαγγελίνο Κουρεντζής
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Ianis Chamalidy
Φωτογραφίες & teaser παράστασης: Βλαδίμηρος Νικολούζος
Παραγωγή: Res Ratio Network, Β. Νικολούζος

Ερμηνεία: Ηλέκτρα Νικολούζου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ