H Γερμανία «να μάθει να φέρεται», λέει η Τουρκία για το μπλόκο σε υπουργούς
Σε υψηλότατους τόνους αντιδρά η Τουρκία στο γερμανικό μπλόκο σε ομιλία τούρκου υπουργού πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, κατηγορώντας τη Γερμανία για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Γερμανία «πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται αν θέλει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας» λέει ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας πως η Άγκυρα «δεν μπορεί να ανεχθεί» την απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης. Απειλή για βόμβα στο δημαρχείο της πόλης που απαγόρευσε τον τούρκο υπουργό.
Σε υψηλότατους τόνους αντιδρά η Τουρκία στο γερμανικό μπλόκο σε ομιλία τούρκου υπουργού πριν το τουρκικό δημοψήφισμα, κατηγορώντας τη Γερμανία για δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι την Παρασκευή εκκενώθηκε, εξαιτίας απειλής για βόμβα, το δημαρχείο της γερμανικής πόλης που είχε απαγορεύσει την ομιλία του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης.
Η Γερμανία «πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται αν θέλει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας» λέει ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας πως η Άγκυρα «δεν μπορεί να ανεχθεί» την απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης.
H ανοικτή έκφραση οργής με αφορμή τις εκδηλώσεις προστίθεται στο δύσκολο κλίμα που έχει δημιουργήσει σειρά ζητημάτων, με τελευταίο αγκάθι την προφυλάκιση του γερμανο-τούρκου ανταποκριτή της Welt στην Τουρκία.
Εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος για την αλλαγή του Συντάγματος επί του «προεδρικότερου», η τουρκική κυβέρνηση θα έστελνε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στο Γκάγκεναου (έξω από την Στουγκάρδη) και τον υπουργό Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί στην Κολωνία για δημόσιες συγκεντρώσεις.
Στις συγκεντρώσεις όμως, που προφανώς θα είχαν «προεκλογικό» χρώμα με ακροατήριο την τουρκική κοινότητα στη Γερμανία, οι γερμανικές Αρχές δεν έδωσαν τελικά την απαραίτητη άδεια. Η αιτιολογία των δύο αποφάσεων ήταν στην περίπτωση του Γκάγκεναου η ακαταλληλότητα του χώρου και στην περίπτωση της Κολωνίας λόγοι ασφάλειας.
Μιλώντας την Παρασκευή σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως το Βερολίνο «πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται αν θέλει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απαγόρευση στο Γκάγκεναου.
Προηγουμένως, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε καλέσει τον γερμανό πρεσβευτή για την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442