Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Οι δήμαρχοι δεν είναι πασάδες στα Γιάννενα

Σκουρλέτης: Οι δήμαρχοι δεν είναι πασάδες στα Γιάννενα

«Ο κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά υπερασπίζεται παρωχημένες, παλιομοδίτικες απόψεις. Η αντίληψη, βάσει της οποίας κάποιοι αντιμετωπίζουν τους δημάρχους ως "πασάδες στα Γιάννενα" αφορά τον προπερασμένο αιώνα», τονίζει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου της ΚΕΔΕ.

«Ο κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά υπερασπίζεται παρωχημένες, παλιομοδίτικες απόψεις. Η αντίληψη, βάσει της οποίας κάποιοι αντιμετωπίζουν τους δημάρχους ως «πασάδες στα Γιάννενα» αφορά τον προπερασμένο αιώνα», τονίζει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Ο τελευταίος σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ δεν υιοθετεί την άποψη του κ. Σκουρλέτη ότι είναι «αφελής ρητορική» η θέση της Αυτοδιοίκησης ότι «ο καθένας αποφασίζει για τον τόπο του», κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει «σε ποια χώρα του κόσμου εφαρμόζεται το μοντέλο που ο ίδιος προωθεί», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βάλει στο στόχαστρο την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην απάντησή του το γραφείο του υπουργού ερωτά τον κ. Πατούλη αν γνωρίζει ότι «η απλή αναλογική, ως μέσο αποτύπωσης της αυθεντικής έκφρασης των λαϊκών συσχετισμών εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» και διερωτάται: «Αλήθεια, είναι η απλή αναλογική που οδηγεί στην άλωση της Αυτοδιοίκησης κι όχι η παλαιοκομματική τακτική του χρίσματος «εκλεκτών» και το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα;»

Σύμφωνα με το υπουργικό γραφείο η «εξήγηση για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης δόθηκε χθες, από τις κοινές δηλώσεις του με τον κ. Βορίδη, υπεύθυνο της ΝΔ για θέματα Αυτοδιοίκησης».

«Αντιλαμβάνεται άραγε, ο κ. Πατούλης, την έννοια των δημόσιων πολιτικών οι οποίες οριοθετούν το πλαίσιο δράσης της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ορίζει και το Σύνταγμα;», προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε γαλάζιο, ούτε κόκκινο χρώμα, αν κι έχει, βεβαίως, ανάγκη από προγραμματικές προτάσεις. Σκοπός της, όμως, είναι η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024