Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα

ΝΔ: Δεν ψηφίζουμε νέα μέτρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο τέταρτο μνημόνιο». Ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων».

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος φέρνουν από το παράθυρο τέταρτο μνημόνιο».

Ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων».

Προσέθεσε, δε, ότι «την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και οι βουλευτές που στηρίζουν την πλειοψηφία τους. Αν είχαν γίνει εκλογές, όπως ζητούσε η ΝΔ, θα ήταν καλύτερα για τον ελληνικό λαό, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θα είχε πετύχει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και θα είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».

Είπε ακόμη ότι το αίτημα των εκλογών «δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η ανασυγκρότηση της χώρας περνά μέσα από μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ξέρει και δεν θέλει να συμμετάσχει. Ξέρει μόνο να επενδύει στον διχασμό».

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Κικίλιας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία σειρά από δηλώσεις και προβλέψεις που έχουν διαψευστεί. «Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η καθυστέρηση κοστίζει. Είδαμε πόσο κόστισε η καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση. Εκείνοι που διαπραγματεύονται έχουν την ευθύνη. Η θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθυστέρηση και οι εκλογές στην Ευρώπη φέρνουν αξιώσεις για πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε.

Για τα εθνικά θέματα είπε ότι «υπερασπιζόμαστε με σοβαρότητα και στιβαρότητα και χωρίς εξάρσεις τα εθνικά μας θέματα».

Ο κ. Κικίλιας υποβάθμισε το θέμα της δικαστικής διερεύνησης του «πόθεν έσχες» του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας: «Περυσινά ξινά σταφύλια, έχω απαντήσει σε προηγούμενα briefing».

Για τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «έχουν μεγάλο και δυσβάστακτο κόστος για το κοινωνικό σύνολο».

Σχετικά με την εξέλιξη γύρω από την Τράπεζα Αττικής και τις εταιρίες του κ. Καλογρίτσα ανέφερε: «Η ΤτΕ και ο SSM έκαναν μια μηνυτήρια αναφορά, βγήκε ότι η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πήρε 39 δάνεια που είναι υπό έρευνα. Το ανέδειξαν οι βουλευτές της ΝΔ στην Βουλή και μαζί και τα ερωτήματα για τα οποία ζητούμε να απαντήσει η κυβέρνηση. Ξαναγυρίζουμε στο τρίγωνο της διαπλοκής».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024