
Σκωτία: Το Εδιμβούργο προειδοποιεί το Λονδίνο για νέο δημοψήφισμα
Η «ξεκάθαρη αδιαλλαξία» της κυβέρνησης Μέι για το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, είπε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει και πρέπει η χώρα να αλλάξει πορεία.
Η «ξεκάθαρη αδιαλλαξία» της κυβέρνησης Μέι για το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, είπε η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος τελειώνει και πρέπει η χώρα να αλλάξει πορεία.
Σε άρθρο της στους βρετανικούς Times, η Στέρτζεον είπε ότι η ψήφος της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ έχει αλλάξει το τοπίο από το πρώτο δημοψήφισμα της Σκωτίας για ανεξαρτησία. Το 2014 η Σκωτία είπε «όχι» στην ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, «όχι» όμως είπε και στο Brexit, σε αντίθεση με την Αγγλία και την Ουαλία.
«Εάν γίνει δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, δεν θα γίνει με κακή πίστη από την πλευρά της κυβέρνησης της Σκωτίας, αλλά εξαιτίας της ξεκάθαρης αδιαλλαξίας που επιδεικνύει η βρετανική κυβέρνηση» έγραψε η Στέρτζεον.
«Δεν είναι πολύ αργά για να αλλάξει η βρετανική κυβέρνηση πορεία, αλλά ο χρόνος τελειώνει» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιάτλ: Οι αρχές αναζητούν και δεύτερο ύποπτο για τη φονική επίθεση στο φεστιβάλ φαγητού – Τρεις οι νεκροί
- Σύρος: Καρέ-καρέ οι τελευταίες στιγμές της 52χρονης διασώστριας – Η μεταμφίεση και η στιγμή της επίθεσης
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Ναϊμέγκεν στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια
- «Ως Δούρειος Ίππος» – Ο ξάδελφος του Τζορτζ Μάικλ, Άνδρος Γεωργίου, για την οργή και τον πόνο του
- Βουλή: Σε πολιτική απομόνωση η κυβέρνηση στη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Παρών» η Μπακογιάννη στην θητεία του ΠτΔ


