Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γερμανία καλεί τον τούρκο πρέσβη για την προφυλάκιση του ρεπόρτερ της Welt

Η Γερμανία καλεί τον τούρκο πρέσβη για την προφυλάκιση του ρεπόρτερ της Welt

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί κατά της προφυλάκισης της ανταποκριτή στη Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας. Η υπόθεση έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στη Γερμανία και έχει γίνει άλλη μία πηγή έντασης στις σχέσεις με την Άγκυρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί κατά της προφυλάκισης της ανταποκριτή στη Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

Η υπόθεση έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στη Γερμανία και έχει γίνει άλλη μία πηγή έντασης στις σχέσεις με την Άγκυρα.

«Εξαιτίας της προφυλάκισης του (Ντενίζ) Γιουτζέλ, ο πρεσβευτής της Τουρκίας κλήθηκε για εξηγήσεις (από τον υφυπουργό Εξωτερικών Βάλτερ Λίντνερ) έπειτα από αίτημα του υπουργού» Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επισήμανε το υπουργείο σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στη Γερμανία. Όλα τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ, και τα ανταγωνιστικά της Welt, έχουν καλέσει με πρωτοσέλιδα άρθρα τους τη γερμανική κυβέρνηση να αντιδράσει και να πιέσει για την απελευθέρωση του Γιουτζέλ, ενώ διάφορα τμήματα του πολιτικού κόσμου έχουν καταδικάσει την στάση της τουρκικής κυβέρνησης, επαναφέροντας σε υψηλότερους τόνους τις επικρίσεις απέναντι στην περιστολή του Τύπου στην οποία συστηματικά πλέον φαίνεται να καταφεύγει ο Ερντογάν.

Την Τρίτη, μοτοπορείες και συγκεντρώσεις για την απελευθέρωση του Γιουτζέλ διοργανώθηκαν όχι μόνο σε γερμανικές πόλεις αλλά και στη Βιέννη.

Αρχικά ο Γιουτζέλ, που έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα, ετέθη υπό κράτηση. Ωστόσο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την προφυλάκισή του εν όψει της δίκης.

Είναι ο πρώτος Γερμανός δημοσιογράφος που προφυλακίζεται στο πλαίσιο των διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024