Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Καμίνη-Μίχαλου για κτήριο στην οδό Αμερικής

Κόντρα Καμίνη-Μίχαλου για κτήριο στην οδό Αμερικής

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφωνία του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ για τη χρήση ακινήτου του επιμελητηρίου επί της οδού Αμερικής 8 στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από την διοίκηση του ΕΒΕΑ. Το επιμελητήριο, από πλευράς του, κάνει λόγο για αυθαιρεσία του δήμου που «μοιράζει» γραφεία για υπηρεσία του δήμου που δεν έχει σχέση με το ρόλο που είχε συμφωνηθεί να επιτελέσει το κτήριο.

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφωνία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη χρήση ακινήτου του επιμελητηρίου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8 στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτήριο έχει ανακαινιστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ με την υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί Κέντρο-«Εκκολαπτήριο Επιχειρηματικότητας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από την διοίκηση του ΕΒΕΑ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατήγγειλε ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και γνωστοποίησε ότι ο δήμος προχωρά στη χρήση ένδικων μέσων.

«Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος, εκπροσωπεί έναν θεσμό χιλιάδων επαγγελματιών και έχει υποχρέωση να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Αθηναίων, που με σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ επισκεύασε το κτήριο, που επί μία 20ετία ρήμαζε» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της διοίκησης του ΕΒΕΑ προκαλεί προβληματισμούς.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία Δήμου Αθηναίων – ΕΒΕΑ για το κτήριο της οδού Αμερικής 8, που επί σχεδόν 20 χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο. Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν 2 χρόνια και 2 μήνες και το κόστος του έργου καλύφθηκε κατά 1,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, κατά 1,2 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους και κατά 500.000 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων. Η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.

«Ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας, καθώς ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων» δήλωσε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας «ο Δήμος Αθηναίων το πήρε, το έφτιαξε, υπογράφοντας εξ αρχής προγραμματική με το ΕΒΕΑ, το υπουργείο Πολιτισμού και την περιφέρεια Αττικής», προσθέτοντας ότι «στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις το ΕΒΕΑ ώστε να εγκριθεί η προγραμματική συμφωνία».

Σήμερα είναι ένα στολίδι που κοσμεί το κέντρο της Αθήνας και σε λίγο θα το εγκαινιάζαμε, είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι, η δημοτική αρχή πριν από τρία χρόνια συνήψε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ προγραμματική σύμβαση, με την οποία παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση του κτηρίου στο Δήμο για 12 χρόνια. Από πλευράς του, ο Δήμος ανέλαβε το έργο της αποκατάστασης του διατηρητέου, με ένταξη της σχετικής χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, στοχεύοντας στην αύξηση της απασχόλησης μέσα από την προώθηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο κρύβεται η διαφωνία του Δήμου με το ΕΒΕΑ. Όπως σημείωσαν σήμερα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στελέχη του επιμελητηρίου, ο δήμος άρχισε, τις τελευταίες μέρες, αυθαίρετα, χωρίς να ενημερώσει το επιμελητήριο, να τοποθετεί και να «μοιράζει» γραφεία για υπηρεσίες του δήμου οι οποίες δεν είχαν σχέση με το ρόλο που πρέπει να επιτελέσει το κτήριο. Δηλαδή αυτόν της υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Σχετικό εξώδικο έχει αποστείλει το επιμελητήριο στο Δήμο, ενώ έχει ενημερώσει και την περιφέρεια για όσα συμβαίνουν και σήμερα με δικαστικό επιμελητή και το νομικό σύμβουλο του επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προχώρησε στην αλλαγή της κεντρικής κλειδαριάς του κτηρίου το οποίο είναι στην ιδιοκτησία του.

Από το επιμελητήριο υπογραμμίζεται ότι το κτήριο αυτό αποκαταστάθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και με την στήριξη και συνδρομή του Δήμου αλλά για συγκεκριμένο σκοπό. Για να γίνει χώρος επιχειρηματικότητας. «Να φιλοξενηθεί η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, δηλαδή ένα σύγχρονο, εξυπηρετικό και δυναμικό κέντρο υποστήριξης της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών, και όχι για να στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου που δεν σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο» όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα ίδια στελέχη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024