Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανυπόγραφη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών και αντιεξουσιαστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση (στις 19 Φεβρουαρίου) με μολότοφ και σφυριά στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Κουμουνδούρου.

«Ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών και αντιεξουσιαστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ και σφυριά στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Κουμουνδούρου.

Σε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου σημειώνεται: «Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ής Φλεβάρη, στο οποίο, όπως αναμενόταν, δρομολογήθηκε ο νέος γύρος ταξικής επίθεσης εναντίον της εργατικής τάξης και της νεολαίας».

Ακολουθεί εκτενέστατη ιστορική αναδρομή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 1989 και ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του κόμματος στο προσφυγικό και στο ζήτημα των «πολιτικών κρατούμενων».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου, ενός ιδρύματος με τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Tο Γαλλικό Ινστιτούτο, σε καιρούς δύσκολους για την χώρα και την Αριστερά, έσωσε λαμπρούς εκπροσώπους της αριστερής διανόησης, παραχωρώντας τους υποτροφίες και μεταφέροντας τους με το θρυλικό πλοίο «Ματαρόα». Πρόκειται για ένα σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και στους δράστες της» ανάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου με δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ έκανε την εξής ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter: «Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης βανδάλων κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου που τόσα έχει προσφέρει στη χώρα μας και στην ελληνο-γαλλική φιλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024