Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες γνωρίζουν τι μπορούν να πράξουν οι Τούρκοι

Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες γνωρίζουν τι μπορούν να πράξουν οι Τούρκοι

«Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο.

«Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών δεν διευκρίνισε σε ποιόν αναφερόταν ο χαρακτηρισμός «κακομαθημένο παιδί», αλλά εκτιμάται ότι αφορά τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, η δήλωση Τσαβούσογλου έχει ως εξής:

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά (έχουμε διαφορετικές θέσεις). Αλλά γι αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού [Πάνος Καμμένος], κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε «Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)»

»Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά… Γι’αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πώ. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός…

»…Τί θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους… Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά.

»Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πούν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024