Αντιπολίτευση: Έντονη κριτική στον Α.Τσίπρα για όσα είπε για την αξιολόγηση
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού», σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα υποστήριξε στη Βουλή απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στην «ώρα του πρωθυπουργού», σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, εξαπέλυσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.
Από τη ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον κατηγόρησε, ότι μόνο μαθήματα λαϊκισμού μπορεί να δίνει και όχι να κάνει κηρύγματα πατριωτισμού, ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκανε λόγο για «αυταπάτες της κυβέρνησης που έγιναν υποχωρήσεις» και ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, μίλησε για παραδοχή τέταρτου μνημονίου.
«Άκουσα με έκπληξη ένα κήρυγμα περί πατριωτισμού και αξιοπρέπειας από τον πρωθυπουργό. Και αναρωτιέμαι με τι θράσος μπορεί να επικαλείται σήμερα αυτές τις έννοιες; Όταν ο ίδιος έχει αποδειχθεί ένας πρωθυπουργός “φαντομάς”; Που μεταβαίνει στο Παρίσι και συναντά τραπεζίτες χωρίς να το γνωρίζουν οι υπουργοί του και οι υπηρεσίες. Που λέει ναι σε όλα και δεν υπάρχει καμία κόκκινη γραμμή που έχει θέσει και να μην την έχει διαγράψει. Που έφερε το τρίτο μνημόνιο και υποθήκευσε 4 γενιές. Δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Μαθήματα λαϊκισμού, μόνο αυτό μπορεί να διδάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη συζήτηση επερώτησης της Ένωσης Κεντρώων για το μεταναστευτικό.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποδέχθηκε την προληπτική νομοθέτηση και προσπαθεί αυτό να το παρουσιάσει ως επιτυχία και πρόσθεσε ότι «οι αυταπάτες της κυβέρνησης έγιναν υποχωρήσεις».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υποστήριξε ότι το συμπέρασμα από αυτά που είπε σήμερα ο πρωθυπουργός είναι ότι 31/12/2018 τελειώνει το 3ο μνημόνιο και από 1/1/2019 αρχίζει το 4ο μνημόνιο.
«Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει ποια μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή και αν θα αφορούν ασφαλιστικό, αφορολόγητο, εργασιακά και ομαδικές απολύσεις», σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Πυροβόλησαν 28χρονο
- Η διπλωματία του Λανουά με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- «Στρακαστρούκες»: Η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Για ποιες επιχειρήσεις γίνεται υποχρεωτικό το ψηφιακό δελτίο αποστολής
- Ο γρήγορος ύπνος πριν το μεσημέρι κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσους νομίζεις
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442