
Σε 20μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ
Ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Χονγκ Κονγκ.
Ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Χονγκ Κονγκ.
Η επιβολή της ποινής τερματίζει τη θεαματική πορεία ανόδου που είχε ο Τσανγκ στη διοίκηση του Χονγκ Κονγκ, πριν και μετά το 1997, οπότε τέθηκε υπό τη διοίκηση της Κίνας. Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται επίσης, ως ένα ισχυρό μήνυμα ότι στο Χονγκ Κονγκ, οι νόμοι εφαρμόζονται για όλους, χωρίς διακρίσεις.
Ο Τσανγκ, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με χειροπέδες από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
- Σουδάν: Δεν θα συγκρατεί πλέον τους παραστρατιωτικούς, που κατηγορούνται για γενοκτονία, λέει ο επικεφαλής του
