Συνελήφθη 25χρονος για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο
Στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης κρατείται 25χρονος που φέρεται ως εκ των «πρωταγωνιστών» των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με αφορμή φοίτηση εννιά προσφυγόπουλων.
Στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης κρατείται 25χρονος που φέρεται ως εκ των «πρωταγωνιστών» των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με αφορμή φοίτηση εννιά προσφυγόπουλων.
Ο νεαρός, που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσε η αυτοαποκαλούμενη «Πατριωτική Ένωση Ωραιοκάστρου», συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Eίναι ο ίδιος που, περνώντας τον αστυνομικό κλοιό έφτασε στο προαύλιο του σχολείου, όπου δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια από αντιεξουσιαστές, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι για τα επεισόδια του Ωραιοκάστρου υπήρξε νωρίτερα εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι συμμετείχαν σε αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, ενώ παρήγγειλε -επίσης- επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της παράνομης βίας και των σωματικών βλαβών, ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής