ΚΕΔΕ προς Γεροβασίλη: Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους
«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γ. Πατούλης σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γ. Πατούλης σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Ο κ. Πατούλης κάλεσε την υπουργό να «σταματήσει να πυροβολεί την Αυτοδιοίκηση» και να «φροντίσει να δοθεί έγκυρη νομοτεχνικά λύση στο πρόβλημα της νόμιμης πληρωμής της μισθοδοσίας των χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην υπουργό ότι όσες υπηρεσίες και υποδομές πέρασαν στους δήμους τα τελευταία 30 χρόνια, πέρασαν από το κράτος, όπως η συντήρηση των σχολείων και οι παιδικοί σταθμοί όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά και παρέχουν σήμερα αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες, παρότι δεν συνοδεύθηκε η μεταβίβασή τους με τους αντίστοιχους πόρους.
Ακόμη, επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπου σε όλες τις χώρες της ΕΕ «οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, στη βάση της εγγύτητας, της αποτελεσματικότητας και της επικουρικότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Τα τρακτέρ των αγροτών έφτασαν στο κέντρο του Παρισιού
- «Υπάρχει μόνο ένας Έλληνας σε αυτόν τον Δούρειο Ίππο» – Ο Παυλίδης αποθεώνεται από την A Bola
- Η τελευταία λέξη της Μπριζίτ Μπαρντό – Τι είπε η Β.Β. στον σύζυγό της πριν φύγει από τη ζωή
- Μινεάπολη: Οργή και διαδηλώσεις για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό 37χρονης από πράκτορες της ICE
- Τζένη Μπότση: Χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης με τον Αλέξανδρο Μιχαλά
- Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Μιλγουόκι Μπακς 120-113: Νέα ήττα για τα «Ελάφια» παρά τον «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
