Μπουτάρης: Οι Γερμανοί αποτυγχάνουν στο να ηγηθούν της Ευρώπης
Οι Γερμανοί, πρέπει να κατανοήσουν ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, έχουν καταστεί ηγέτες της Ευρώπης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για να προσθέσει: «Λατρεύω τον τρόπο που έχουν οι Γερμανοί να κάνουν πράγματα, αλλά σιχαίνομαι τη γερμανική συμπεριφορά».
Οι Γερμανοί, πρέπει να κατανοήσουν ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, έχουν καταστεί ηγέτες της Ευρώπης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για να προσθέσει: «Λατρεύω τον τρόπο που έχουν οι Γερμανοί να κάνουν πράγματα, αλλά σιχαίνομαι τη γερμανική συμπεριφορά».
Μιλώντας ενώπιον πολυπληθέστατου γερμανικού κοινού σε εκδήλωση της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» στο Αμβούργο, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε πως για να έχει κάποιος πρωταγωνιστικό ρόλο, πρέπει να μπορεί να συνεννοηθεί με αυτούς των οποίων ηγείται. «Να ξέρει με άλλα λόγια πώς να ηγηθεί. Και οι Γερμανοί μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν παταγωδώς στο ρόλο τους αυτό» υποστήριξε.
Τόνισε επίσης ότι η γερμανική πλευρά δεν λέει την αλήθεια στον κόσμο, ότι δηλαδή η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα δεν πάει στους Έλληνες αλλά κυρίως στην ανακύκλωση των ομολόγων, των δανείων δηλαδή που χρωστάει η Ελλάδα στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το γερμανικό κράτος έχει κερδίσει πολλά απ’ αυτή την ιστορία, διότι τα χρήματα δεν χαρίζονται στην Ελλάδα αλλά δανείζονται έναντι κέρδους. Δυστυχώς «η γερμανική κυβέρνηση δεν λέει αυτή την αλήθεια στους Γερμανούς», ανέφερε και κατέληξε: «το 80% των χρημάτων [της δόσης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης] θα καταλήξουν στο χρέος.
Χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή και τη γερμανική συνδρομή για να αποκαταστήσουμε πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ώστε να επανακάμψουν οι επενδύσεις και η χώρα να παράξει πλούτο. Δίνοντας ή, ακόμη χειρότερα, δανείζοντας χρήματα, δεν βοηθάς μια χώρα να βγει απ’ την κρίση», κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Αμβούργο καλεσμένος στην ετήσια διοργάνωση «Die Zeit Festival 2017» όπου μεγάλες προσωπικότητες από τη Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο κληθήκαν να μιλήσουν για τις καινοτόμες ιδέες τους.
Μπροστά σε ένα κατάμεστο από περισσότερους από 1500 καλεσμένους, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της διοίκησής του ώστε η πόλη να επανακαθορίσει την ταυτότητά της για να μπορέσει να ανακάμψει από την οικονομική κρίση, αλλά και για την Ευρώπη και την Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετράει αγωγές η Κάιλι Τζένερ – Ακόμη μία οικιακή βοηθός καταγγέλλει κακομεταχείριση
- Διάβασμα, συζητήσεις, ακαταστασία: Οι συνήθειες που δείχνουν υψηλό IQ
- Η μάχη των μεταγωγικών: C-130 και C-390 ανταγωνίζονται για την κατάκτηση των ελληνικών αιθέρων
- Η ερωτική χημεία των Τζένιφερ Λόπεζ και Μπρετ Γκόλντσταϊν στην οθόνη
- Δημογραφικό: Ραγδαία ανατροπή της κρίσιμης αναλογίας εργαζομένων προς συνταξιούχους
- Κομισιόν: Άμεση στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση
- Από το Παλλάς στο Ηράκλειο: Ο Αλέξης Τσίπρας, η Ιθάκη του και η νέα περιπέτεια που τώρα αρχίζει
- Εφορία: Δύο δισ. ευρώ φόροι έμειναν απλήρωτοι το πρώτο δίμηνο του έτους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442