Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο για το Ασφαλιστικό

Στο ΣτΕ προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο για το Ασφαλιστικό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προσφύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μιλά για αντισυνταγματικό νόμο, καταγγέλλοντας δήμευση-αφαίμαξη εισοδήματος , διαχωρισμό των επιστημόνων σε δύο ταχύτητες και έλλειψη αναλογιστικών μελετών πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να προσφύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μιλά για αντισυνταγματικό νόμο, καταγγέλλοντας δήμευση-αφαίμαξη εισοδήματος , διαχωρισμό των επιστημόνων σε δύο ταχύτητες και έλλειψη αναλογιστικών μελετών πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Η απόφαση για προσφυγή ελήφθη από την Κεντρική Διοίκηση του φορέα, κατόπιν γνωμοδότησης έμπειρων νομικών, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος «θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας».

Επιπλέον, «η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών δεν προέκυψε μετά από εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, από πλευράς της Κυβέρνησης. Στην ουσία, οι εισφορές πλέον αποτελούν δήμευση – αφαίμαξη του εισοδήματος των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών».

Επιπροσθέτως, «το συγκεκριμένο μέτρο οδηγεί και στο διαχωρισμό των επιστημόνων σε δύο ταχύτητες, από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνονται όλοι στις μεταβατικές διατάξεις για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου, κατά τα οποία προβλέπονται εκπτώσεις, που φτάνουν μέχρι και το 50% των ασφαλιστικών εισφορών, ανάλογα με το εισόδημα»

Ωστόσο και ως προς αυτό το θέμα το ΟΕΕ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά κοροϊδεύει τους νέους επιστήμονες σχετικά με το θέμα των εκπτώσεων, αφού τους τα ζητάει πίσω εντόκως».

Το γεγονός, δε, ότι ο υπολογισμός των εισφορών γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2015, αποτελεί από μόνο του στρέβλωση, τονίζεται ακόμη.

«Λειτουργώντας πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών του Ο.Ε.Ε., εκτιμούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτού του αντιασφαλιστικού – φορολογικού νόμου» καταλήγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024