Οι ταινίες της εβδομάδας: Όσκαρ, περιπέτεια, συναίσθημα
...
Αγγελική Στελλάκη
Συναίσθημα, περιπέτεια και… Όσκαρ. Πέντε νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με το υποψήφιο για έξι χρυσά αγαλματάκια Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα να αποτελεί την κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας. Κατά τα άλλα, ο Τζον Γουίκ επιστρέφει για να ανεβάσει τον αριθμό των θυμάτων, ο Στεφάν Μπριζέ παρουσιάζει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο τα βάσανα μιας γυναίκας, ο Γκορ Βερμπίνσκι αναζητά μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες του το Αντίδοτο στην Ευεξία, ενώ ο Ομάρ Σάι μεγαλώνει μόνος του ένα παιδί στο Όλα Αρχίζουν Αύριο.
Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα (Manchester by the Sea)
(4/5)
Ο Λι επιστρέφει στην γενέτειρά του, όταν μαθαίνει ότι ο αδελφός του βρίσκεται στο νοσοκομείο. Καλείται να αναλάβει την κηδεμονία του έφηβου ανιψιού του και ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με τα λάθη και τους δαίμονες του παρελθόντος. Ο Κένεθ Λόνεργκαν γράφει ένα εξαιρετικό σενάριο και ο Κέισι Άφλεκ ερμηνεύει τον Λι με ένα μόνιμο βάρος στο στήθος. Η ερμηνεία του Άφλεκ βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και χάρισε στον ηθοποιό μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ συνολικά η ταινία διεκδικεί έξι χρυσά αγαλματίδια. Χαμηλών τόνων, αλλά υψηλής συναισθηματικής αξίας, η ταινία του Λόνεργκαν (You Can Count on Me) μιλά για όλα αυτά που δεν τολμούμε να πούμε, για τον πόνο που κουβαλάμε μέσα μας και για τη ζωή που -όπως και να ‘χει- πρέπει να συνεχίζεται.
Σκηνοθεσία: Κένεθ Λόνεργκαν
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Γουίλιαμς, Λούκας Χέτζις, Κάιλ Τσάντλερ
John Wick: Κεφάλαιο 2
(2,5/5)
Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Λόρενς Φίσμπερν, Ρικάρντο Σκαμάριο, Ίαν ΜακΣέιν
Η ζωή μιας γυναίκας (Une Vie)
(3/5)
Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Νόμος της Αγοράς» επιστρέφει αφηγούμενος τη ζωή μιας γυναίκας στη Νορμανδία του 1819. Η Ζαν είναι ένα κορίτσι που παντρεύεται έναν ευγενή, o οποίος σύντομα αποδεικνύεται άπιστος. Η Ζαν γεννάει ένα παιδί, το οποίο λατρεύει, αλλά και το οποίο την ταλαιπωρεί. Ο Στεφάν Μπριζέ μεταφέρει στο σινεμά μυθιστόρημα του Γκυ Ντε Μοπασάν και προσεγγίζει με ευαισθησία τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες εκείνης της εποχής. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που ο θεατής θα απογοητευτεί από την απουσία δράσης: τα σημαντικότερα γεγονότα μένουν αθέατα και λαμβάνουν χώρα εκτός κάδρου. Η ταινία κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Κριτικών FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016.
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Γιολάντ Μορό, Τζουντίντ Γκεμλά
Αντίδοτο στην ευεξία (A cure for wellness)
(2/5)
O Γκορ Βερμπίνσκι των Πειρατών της Καραϊβικής και του Rango σκηνοθετεί θρίλερ που βαδίζει στα χνάρια του Shutter Island (οι ομοιότητες φαίνεται πάντως να κάνουν κακό στην ταινία του Βερμπίνσκι). Ο Λόκχαρτ είναι ένας νεαρός χρηματιστής, ο οποίος καλείται να επισκεφθεί ένα ησυχαστήριο στην Ελβετία για να βρει και να φέρει πίσω τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Αυτό που θα συναντήσει είναι ηλικιωμένους ανθρώπους που μοιάζουν να έχουν συμβιβαστεί στην ιδέα του να μείνουν για πάντα σε αυτό το μέρος και υποβάλλονται σε μία παράξενη θεραπεία. Σύντομα θα παρατηρήσει την παράξενη συμπεριφορά των θαμώνων και θα αναζητήσει απαντήσεις. Εξαιρετική η σκηνογραφία και το στήσιμο των πλάνων -με κάθε ένα από αυτά να μοιάζει με μικρό πίνακα. Ωστόσο, ο Βερμπίνσκι μοιάζει να έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και η διάρκειας 2,5 ωρών ταινία να κουράζει. Ο θεατής έχει υποψιαστεί τις απαντήσεις πολύ πριν το τέλος της ταινίας, με αποτέλεσμα όταν το φινάλε φτάνει να μην μπορεί πια να ενδιαφερθεί. Εάν η ταινία ήταν μικρότερη σε διάρκεια θα μπορούσαμε ίσως να μιλάμε για ένα πολύ πιο ενδιαφέρον θρίλερ.
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Ντέιν ΝτεΧάαν, Τζέισον Άιζακς, Μία Γκοθ
Όλα Αρχίζουν Αύριο (Demain Tout Commence)
(2/5)
Σκηνοθεσία: Ουγκό Γκελίν
Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σάι, Κλεμάνς Ποεζί, Γκλόρια Κόλστον, Αντουάν Μπερτράν
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442