Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tα αναπάντεχα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα από τέσσερις ιστορίες

Tα αναπάντεχα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα από τέσσερις ιστορίες

Οι δύο όψεις του νομίσματος. Σκηνικά ρομαντισμού, αλλά και απόρριψης «κρύβονται» πίσω από την 14η Φεβρουαρίου. Ανά τον κόσμο υπάρχουν σχέσεις και ζευγάρια που περνούν τον δικό τους…Γολγοθά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ασυνήθιστες «δοκιμασίες» που έρχονται να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Οι δύο όψεις του νομίσματος. Σκηνικά ρομαντισμού, αλλά και απόρριψης «κρύβονται» πίσω από την 14η Φεβρουαρίου. Ανά τον κόσμο υπάρχουν σχέσεις και ζευγάρια που περνούν τον δικό τους…Γολγοθά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ασυνήθιστες «δοκιμασίες» που έρχονται να στείλουν το δικό τους μήνυμα.


To μυστήριο «σ’αγαπώ»

Ξαφνιάστηκε όταν άκουσε για πρώτη φορά από τον φίλο της το πολυπόθητο «σ’αγαπώ», την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το περίεργο ήταν ότι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων έγινε αφότου το ζευγάρι παρακολούθησε την ταινία Μεταξύ αντρών. Όταν η Ματίλντα καχύποπτα ρώτησε το αγόρι της για την σχέση ανάμεσα στην ταινία και τη συμπεριφορά του, εκείνος της απάντησε: «Δεν έχω χωρίσει με την κοπέλα μου ακόμη. Δεν μπορώ να σου κρατήσω το χέρι γιατί θα μας δουν. Οπότε το μόνο που μου μένει είναι να πω σ’αγαπώ». Παρόλο που στην ερωτική εξίσωση υπήρχαν παραπάνω από δύο συντελεστές, η κοπέλα ομολόγησε πως έζησε μια από τις πιο ρομαντικές βραδιές της ζωής της.

Από παραμύθι… θρίλερ

Γνωρίστηκαν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με καραόκε. Αντάλλαξαν αριθμούς κινητού κι εκείνος της ζήτησε να συναντηθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η γνωριμία τους θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ρομαντικής ταινίας, η εξέλιξη όμως κάθε άλλο παρά με παραμύθι έμοιαζε. Η Έλεν κατέληξε στο σπίτι του Χάρι, όπου έμεινε μέχρι τις 9 το πρωί. Εκείνος της πρότεινε να δοκιμάσει ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες τελικά δοκίμασε. Το μόνο που θυμάται από τη συνάντηση είναι τον αδερφό του Χάρι να παρακολουθεί αμέριμνος στον καναπέ τηλεόραση. Ζαλισμένη η Έλεν επιχείρησε κάποια στιγμή να φύγει από το σπίτι του αγοριού, όπου το κάθε λεπτό έμοιαζε εφιαλτικό. Άνοιξε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι της, όμως δεν κατάφερε απευθείας να οδηγήσει με αποτέλεσμα να μείνει επί μισή ώρα ακίνητη και παγωμένη μέσα στο όχημα μέχρι να συνέλθει.

Η απελπισία που οδήγησε στην ατυχία

Βίωσε το ρατσισμό με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι όχι και τόσο δημοφιλείς μαθητές του σχολείου. Κάθε χρόνο αισθανόταν πως η αυτοπεποίθησή της έπεφτε βαθμολογικά βλέποντας τριαντάφυλλα και δώρα να δίνονται σε συμμαθήτριές της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η αναμονή οδήγησε την Στέισι σε μια δραστική λύση. Συμπλήρωσε μια φόρμα με την οποία θα εξασφάλιζε κάρτα, τα λόγια της οποίας θα απήγγελναν τραγουδιστά στη μαθήτρια οι «διάσημοι» τελειόφοιτοι του σχολείου. Κατέβαλε τρία δολάρια, η κάρτα όμως ποτέ δεν έφτασε στον παραλήπτη που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το ίδιο πρόσωπο με τον αποστολέα. Όταν ρώτησε τελειόφοιτο του σχολείου γιατί δεν ελήφθη η κάρτα, αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη της. Εκείνος δεν γέλασε. «Είτε λόγω βλακείας, είτε λόγω ευγένειας», λέει η Στέισι μιλώντας για εκείνη την 14η Φεβρουαρίου που θα της μείνει αξέχαστη…

Ασυνήθιστη «έκπληξη»

Βρισκόταν σε σχέση με δύο άντρες, δεν περίμενε όμως κανένας να της στείλει να συναντηθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ένας από αυτούς, ο Χένρι, προχώρησε στο «γενναίο» βήμα και αποφάσισε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναζητήσει τη Λούσι. Εκείνη βρισκόταν με μια φίλη της σε κέντρο διασκέδασης όταν έλαβε το μήνυμά του, με το οποίο της ζήτησε να πάει σπίτι του. Με ένα παγωτό στο χέρι, αποφάσισε να τον επισκεφθεί. Πριν περάσει το κατώφλι του σπιτιού του, δεν περίμενε ότι επρόκειτο να αντικρίσει ένα θέαμα που θα ανέτρεπε το ρομαντικό σκηνικό που είχε φανταστεί. Ο κολλητός φίλος του Χένρι άνοιξε την πόρτα και τότε η Λούσι ήρθε αντιμέτωπη με την εικόνα δύο μεθυσμένων. Όταν έμεινε μόνη με τον Χένρι, προσπάθησε να τον βοηθήσει ώστε να επανέλθει στην ομαλότητα.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024