Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αγχωτική» 4άρα ο ΠΑΟ, «Χ» σε... Πηγάδια και Περιβόλια

«Αγχωτική» 4άρα ο ΠΑΟ, «Χ» σε… Πηγάδια και Περιβόλια

Αγχωτικό απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, σημειώνοντας και τα τέσσερα τέρματα στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα. Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ. Σημαντίκη νίκη πήρε η Κέρκυρα που νίκησε στην έδρα της το Λεβαδειακό με 1-0, ενώ αγγλικό σκορ είχαμε στα Περιβόλια, όπου ο Πλατανιάς αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αγχωτικό απόγευμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, σημειώνοντας και τα τέσσερα τέρματα στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα. Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Σημαντίκη νίκη πήρε η Κέρκυρα που νίκησε στην έδρα της το Λεβαδειακό με 1-0, ενώ αγγλικό σκορ είχαμε στα Περιβόλια, όπου ο Πλατανιάς αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0

Με τέσσερα γκολ στα τελευταία 25 λεπτά, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά τις αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάρκους Μπεργκ (67΄,80΄, 90+2΄) με χατ τρικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ενώ σκόραρε και ο Ρόμπιν Λουντ (88΄).

Το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πριν από μερικές ημέρες, δημιούργησε προσδοκίες ότι κάτι αλλάζει στον Παναθηναϊκό. Προσδοκίες οι οποίες δεν δικαιώθηκαν στο α΄ ημίχρονο, όπου οι «πράσινοι» παρουσίασαν το γνώριμο φετινό -κακό- τους πρόσωπο. Εκλεισαν τα 45 λεπτά χωρίς ευκαιρία και με μοναδική καλή στιγμή μια κεφαλιά του Μπεργκ στην εκπνοή (45΄) που έστειλε τη μπάλα άουτ. ΑΠό την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι άφησαν χώρους για να παίξουν τις αντεπιθέσεις και είχαν μια καλή στιγμή στο 17΄ σε σουτ του Λόπες-άουτ.

Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι ο Ουζουνίδης υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Ρέις, Κλωναρίδης) που αποσυντόνισαν την ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 50΄ οι «πράσινοι» ήταν πιο ορεξάτοι, με τον Εμποκού να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς και τον Μπεργκ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Είχαν όμως απέναντι τους έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ της Super League, τον Δημήτρη Κυριακίδη, που ήταν παρών όποτε χρειάστηκε. Η λύση, τελικά, προέκυψε από ένα πολύ τυχερό γκολ στο 67΄ με τον Βιγιαφάνες να πιάνει την κεφαλιά και μετά από τριπλή καραμπόλα τη μπάλα να καταλήγει στον Μάρκους Μπεργκ όπου έγραψε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως στο 80΄ το ματς πήρε οριστικά το δρόμο του. Ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κούσα και «κρέμασε» τον Κυριακίδη για το 2-0, ενώ στο 88΄ ο Ρόμπιν Λουντ πέτυχε το 4ο γκολ από ασίστ του Βιγιαφάνες. Ο Μπεργκ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στις καθυστερήσεις (90+2΄) με κεφαλιά από σέντρα του Ζέκα

Ετσι διατηρήθηκε κι η παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να έχει μόνο νίκησε επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας τα τελευταία, στις πέντε φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τα τελευταία 40 χρόνια.

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Κίτρινες: Κυριακίδης
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (37΄λ.τρ. Κουρμπέλης), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (46΄ λ.τρ. Π.Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (78΄ Λουντ), Κουλιμπαλί

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (73΄ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ρότσα (79΄ Παπαδόπουλος), Λόπες, Χαντάκιας (66΄ Κουτρομάνος)


Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος της Super League. Ο ΠΑΟΚ έμεινε έτσι στην 3η θέση με 36 βαθμούς, δύο πίσω από τον Πανιώνιο και 15 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ η Ξάνθη βρίσκεται στην 4η θέση με 33 βαθμούς.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους παρουσιάστηκαν οι Θεσσαλονικείς στα Πηγάδια κατά της Ξάνθης, τρεις ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου, ενώ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ έκανε ο Δεληγιαννίδης. Γενικά ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλύτερα και δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, ενώ η Ξάνθη πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για το καλύτερο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν στο 8΄, όταν από γύρισμα του Κίτσιου στην περιοχή, ο Δεληγιαννίδης κάνει την προβολή, αλλά δεν καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη απαντά στο 11΄ όταν σουτ του Ντε Λούκας από, καλή θέση περνά άουτ. Ο ΠΑΟΚ παίρνει και πάλι τη σκυτάλη στο στο 39΄, όταν σε λάθος του Ζίφκοβιτς, ο Αθανασιάδης θα κάνει ένα κακό σουτ πάνω στον γκολκίπερ της Ξάνθης σε απροστάτευτη εστία.

Στο 2ο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση στην άμυνα της Ξάνθης και ο Μπίσεσβαρ μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν μπορεί να νικήσει τον Ζίφκοβιτς στο 52΄, ενώ στο 66΄ ο γκολκίπερ της Ξάνθης έδιωξε με δυσκολία κεφαλιά του Βαρέλα.

Στο 76΄ ο Ίβιτς έριξε στον αγωνα και το νεαρό Μυστακίδη με στόχο να ενισχύσει την επίθεσή του, αλλά παρά το γεγονός οτι ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν πολύ δραστήριος το σκορ δεν άλλαξε και οι ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: Σολτάνι, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Μεχία / Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης (80΄ Μεχία), Γιουνές, Ντε Λούκας, Τριάδης (69΄ Λάζιτς), Φλίσκας, Σολτάνι (63΄ Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Κάμπος (76΄ Μυστακίδης), Κίτσιου, Δεληγιαννίδης (57΄ Λέοβατς), Αθανασιάδης (62΄ Πρίγιοβιτς).


Κέρκυρα – Λεβαδειακός 1-0

Η Κέρκυρα κατάφερε να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς νίκησε στην έδρα της το Λεβαδειακό με 1-0, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 37ο λεπτό ο Ματιέ Γκόμες.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και το πρώτο ημίωρο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε την άμυνα της Κέρκυρας, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για ν’ ανοίξει το σκορ. Πρώτα στο 19ο λεπτό όταν ο Μάντζιος βρέθηκε φάτσα με τον Κουτζαβασίλη, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 22′ υπήρξε μια ακόμη καλή στιγμή για το Λεβαδειακό, όταν ο Τόνι Σίλβα μπήκε ταχύτατα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κουτζαβασίλη που αντέδρασε καλά και πάλι. Και όσο πίεζαν οι παίκτες του Λεβαδειακού, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία τους, να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα στο 34′ ο Επστάιν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά, τραβώντας αρκετούς αντιπάλους πάνω του και έστρωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ματιέ Γκομέζ, που ήταν στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ναμάσκο. Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν ισορροποημένο με το Λεβαδειακό να θέλει να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Η Κέρκυρα κατάφερνε να απομακρύνει τους κινδύνους για να διαφυλάξει τη νίκη και το κατάφερε, έχοντας σε καλή ημέρα και τον τερματοφύλακα της, Κουτζαβασίλη.

Ο διαιτητής, Γεώργιος Κομίνης, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Νιασέ, Καραμπουέ, Ντιόγκο και Μεντί.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκομέζ, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (74′ Κεϊτά), Σπίνουλας, Νίκιτς (83′ Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (71′ Κόντος), Ντιόγκο, Τουράμ.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (53′ Μαχαίρας), Ουόν, Νιασέ, Μεντί, Κουλιμπαλί (68′ Σουμπίνιο), Καλτσάς, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα (79′ Γιακουμάκης), Καραμπουέ, Μάντζιος.

Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 3-3

Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι στα Χανιά με το «αγγλικό» 3-3 (32΄ Γ. Γιακουμάκης, 40΄ Κάργας, 51΄ Σίγκνεβιτς – 9΄, 58΄ Κόντε, 11΄ Τζημόπουλος), στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στη Super League.

Μια μοιρασιά που, πάντως, δεν ικανοποίησε κανέναν από τους αντίπαλους, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν την ΑΕΚ ανεβαίνοντας στην έκτη θέση (με παιχνίδι περισσότερο), ενώ το ίδιο συνέβη με τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που υπολείπεται ενός βαθμού του σημερινού αντιπάλου του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα πιο ωραία 45λεπτα των τελευταίων ετών στη Λίγκα. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με την επιθετικότητά τους στο ξεκίνημα φτάνοντας στο 0-2 λίγο μετά το δεκάλεπτο, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, συνήλθαν και απάντησαν πριν λήξει το ημίχρονο.

Στο 9ο λεπτό ο Καρανίκας συνδυάστηκε με τον Ζάιρο από δεξιά, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο πρώτος σκόρερ των Ηπειρωτών, Πέδρο Κόντε, έγραψε το 0-1 με προβολή φτάνοντας τα 9 γκολ στην εφετινή διοργάνωση. Στο 11΄ ο ΠΑΣ διπλασίασε με τον Τζημόπουλο από νέα ασίστ του Ζάιρο και στο 13΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3, αλλά ο Σωτηρίου έκανε σπουδαία απόκρουση στην προσπάθεια του Κόντε.

Στο 18΄ ο Ακόστα πλάσαρε άουτ σε μοναδικό τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά και η ομάδα του το πλήρωσε λίγο αργότερα, όταν στο 32΄ ο Γιακουμάκης, καλά πλασαρισμένος στο δεύτερο δοκάρι, μείωσε μετά την πρώτη κεφαλιά του Σίγκνεβιτς σε εκτέλεση κόρνερ. Στο 40΄ η ομάδα του Παράσχου έφτασε στην ισοφάριση με τον Κάργα, όταν και πάλι από εκτέλεση κόρνερ ο Μπέριος έστειλε την μπάλα στον αμυντικό του Πλατανιά, ο οποίος είχε εύκολο έργο στη συνέχεια.

Σε ανάλογο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50΄ η κεφαλιά του Μπέριου μετά το κόρνερ του Ακόστα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου και στο επόμενο λεπτό ο Σίγκνεβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε πλάγια στον Στάθη που του ξαναγύρισε την μπάλα κι ο Λευκορώσος με σουτ εν κινήσει έδωσε προβάδισμα στον Πλατανιά, για πρώτη φορά στον αγώνα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κάμφθηκε πάντως από την εξέλιξη και συνέχισε να επιτίθεται, με τον Κόντε να φτάνει στο δέκατο εφετινό γκολ του στο 58ο λεπτό, όταν ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, μετά την κεφαλιά-πάσα του Ζάιρο.

Στο 73΄ ο Σωτηρίου γλίτωσε τον Πλατανιά από το τέταρτο γκολ, όταν στο κόρνερ του Ακόστα η μπάλα έφτασε στον Ζάιρο που σούταρε αμέσως, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε αυτή την περίπτωση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπανανά, Μουνάφο, Γ. Γιακουμάκης – Βιντάλ, Κούτρης, Κοζορώνης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (72΄ Μαραγκός), Μανούσος, Γιακουμάκης (86΄ Γουνδουλάκης), Σίγκνεβιτς (81΄ Γιορέντε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ζάιρο, Βιντάλ (62΄ Γιάκος), Κόντε, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57΄ Μαμπουλού), Κούτρης, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπέριος, Ακόστα (86΄ Κοροβέσης).

Στις αναμετρήσεις της 20ής αγωνιστικής στη Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βέροια-Πανιώνιος 0-1
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 2-0
Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-0
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0

Ηρακλής-ΑΕΚ 13/2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 38
3. ΠΑΟΚ 36
4. Παναθηναϊκός 35
5. Ξάνθη 33
6. ΑΕΚ 29 -19αγ
. Πλατανιάς 29
8. ΠΑΣ Γιάννινα 28
9. Ατρόμητος 26
10. Παναιτωλικός 22
. Κέρκυρα 22
12. Αστέρας Τρίπολης 20
13. Λάρισα 17
14. Λεβαδειακός 14
15. Ηρακλής 13 -19αγ
. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024