Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι ΗΠΑ θα μείνουν στη γραμμή της «Μίας Κίνας», λέει τώρα ο Λευκός Οίκος

Oι ΗΠΑ θα μείνουν στη γραμμή της «Μίας Κίνας», λέει τώρα ο Λευκός Οίκος

Αλλάζοντας το ύφος του απέναντι στο Πεκίνο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα μείνουν στη γραμμή της «Μίας Κίνας» στη διένεξη για την Ταϊβάν, όπως ανέφερε σε επικοινωνία του με τον κινέζο πρωθυπουργό Σι Τζινπίνγκ. Το «κλείσιμο του ματιού» στην Ταϊπέι μετά τις εκλογές είχε εξοργίσει την Κίνα και είχε προστεθεί στο δύσκολο κλίμα που άρχιζε να αναπτύσσεται στον Ειρηνικό.

Αλλάζοντας το ύφος του απέναντι στο Πεκίνο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα μείνουν στη γραμμή της «Μίας Κίνας» στη διένεξη για την Ταϊβάν, όπως ανέφερε σε επικοινωνία του με τον κινέζο πρωθυπουργό Σι Τζινπίνγκ.

Το «κλείσιμο του ματιού» στην Ταϊπέι μετά τις εκλογές είχε εξοργίσει την Κίνα και είχε προστεθεί στο δύσκολο κλίμα που άρχιζε να αναπτύσσεται στον Ειρηνικό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε, μετά από αίτημα του προέδρου Σι, να τιμήσει την πολιτική της Μίας Κίνας» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά το τηλεφώνημα.

H Ουάσινγκτον κρατούσε τις τελευταίες δεκαετίες την στάση πως η «Κίνα είναι ενιαία και η Ταϊβάν είναι τμήμα της», στάση ωστόσο που ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επαναξέταζε.

Στην πρώτη αντίδραση από την Ταϊβάν, το γραφείο της προεδρίας περιορίστηκε στο ότι είναι προς το συμφέρον της Ταϊπέι να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και με την Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024