Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμο πρώτο ματς για Αρη στα πλέι οφ του Champions League

Κρίσιμο πρώτο ματς για Αρη στα πλέι οφ του Champions League

Με την ψυχολογία του επηρεασμένη, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και χωρίς να του λείπουν τα προβλήματα, υποδέχεται σήμερα, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ του Champions League, τη Στρασμπούρ (19.30), ο Αρης.

Με την ψυχολογία του επηρεασμένη, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. όντας ουσιαστικά ανεπαρκής στο δεύτερο ημίχρονο) και χωρίς να του λείπουν τα προβλήματα, υποδέχεται σήμερα, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ του Champions League, τη Στρασμπούρ (19.30), ο Αρης.

Ο Τζάστιν Τζάκσον, ειδικότερα, ταλαιπωρείται από διάστρεμμα (σ.σ. ενθύμιο από τη μάχη με τον «Δικέφαλο»), ενώ ανέτοιμος αγωνιστικά είναι ο εσχάτως αποκτηθείς, Τζαμόν Γκόρντον.

Μιλώντας απόψε σε εκπροσώπους του Τύπου με τη μάχη με τους Γάλλους, ο Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε: «Είναι κρίσιμο παιχνίδι, αναμφίβολα, γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Τα παιχνίδια είναι διπλά. Κάθε πόντος, κάθε κατοχή, οποιαδήποτε λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της. Η Στρασμπούρ τα τελευταία χρόνια κινείται στα σύνορα της Ευρωλίγκας, δηλαδή αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ενώ πέρυσι ήταν φιναλίστ στο Eurocup. Είναι μια παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Είναι μια κλασική γαλλική ομάδα, η οποία παίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έχει τουλάχιστον επτά παίκτες στο ρόστερ της που σουτάρουν με 35% στο τρίποντο, ίσως και παραπάνω. Έχει πολύ κίνηση μακριά από την μπάλα. Πρέπει να είσαι εξαιρετικά συγκεντρωμένος στην άμυνά σου μακριά από την μπάλα. Σε συνδυασμό με την αθλητικότητα που διαθέτουν, είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσήλωση, πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση, γιατί σίγουρα έχει κλονιστεί αυτή μετά το τελευταίο ματς. Νομίζω στο γήπεδό μας, με τον κόσμο, με την καλύτερη ψυχολογία που πάντα έχουμε εδώ, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε να κερδίσουμε».

Για το αν η Στρασμπούρ έχει ομοιότητες με τη Μονακό, την οποία αντιμετώπισε ο Αρης στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ο τεχνικός των «κίτρινων» σχολίασε: «Ο κόσμος νομίζει ότι έχουν το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Θα έλεγα, ωστόσο, πως έχουν το ίδιο στυλ παικτών. Η Μονακό έχει Σέρβο προπονητή. Η Στρασμπούρ έχει Γάλλο προπονητή, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και στη λογική και στην φιλοσοφία του αποτυπώνεται το γαλλικό μπάσκετ, που έχει πολύ κίνηση, ταχύτητα, μακριά από την μπάλα, transition παιχνίδι. Σαν στυλ παιχνιδιού δεν είναι ίδιο στις δύο ομάδες, σαν συστατικά, σαν παίκτες, σαν ρόστερ, ναι, θα έλεγα ότι μοιάζουν. Είναι και οι δύο αθλητικές ομάδες, αν και θα έλεγα πως η Μονακό είναι πιο αθλητική. H Στρασμπούρ έχει καλύτερο μακρινό σουτ. Είναι μια καλή ομάδα, με έναν καλό προπονητή. Είναι μια ομάδα που ξέρει τι ζητάει και αμυντικά και επιθετικά. Έχει πολύ καλή τακτική».

Εξήγησε, ακόμη, αναφορικά με το αν ο Αρης θα κοιτάξει και τη διαφορά πόντων πως: «Είναι πολύ δύσκολο αύριο ματς. Σε πρώτη φάση πρέπει να παίξουμε καλά, μετά να κοιτάξουμε τη νίκη και μετά τη διαφορά. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με μια κλιμάκωση και με μια λογική. Το πρώτο και σημαντικό είναι να παίξουμε εμείς καλά».

Ερωτηθείς για τους Τζάκσον, Γκόρντον, αλλά και την αντίδραση της ομάδας μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «O Τζάκσον έκανε σήμερα προπόνηση. Έχει ένα διάστρεμμα το οποίο διαχειριζόμαστε. Ο Γκόρντον έβγαλε ένα μικρό κομμάτι χωρίς αντίπαλο. Δεν είναι ακόμα στην κατάσταση που θα επιθυμούσαμε, αλλά σίγουρα με την εμπειρία του και τις εικόνες του θα μπορούσε να βοηθήσει κάποια λεπτά την προσπάθεια της ομάδας. Δε θέλω να κάνω περαιτέρω σχόλιο για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτήν την στιγμή πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Στρασμπούρ. Σίγουρα, είναι αδικαιολόγητη η εμφάνισή μας στο δεύτερο ημίχρονο και ανεξάρτητα από τις όποιες -να μην το πω δικαιολογίες, γιατί δεν είναι δικαιολογίες για εμένα είναι ανασταλτικά γεγονότα-, αυτό το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να ασχοληθούμε με τον ευρωπαϊκό μας αντίπαλο. Φαινομενικά έχει ένα πλεονέκτημα αυτός που παίζει δεύτερος στο γήπεδό του. Βασικά είναι ουσιαστικό το πλεονέκτημα του, καθώς στην έδρα του έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση που συνέβη στο πρώτο ματς. Όπως είπα και πριν, είναι κρίσιμο παιχνίδι και κάθε διαφορά μετράει. Αναμφίβολα, όμως, έχεις ένα δεύτερο σουτ εκεί. Μια δεύτερη προσπάθεια. Έχει τη μορφή τελικού και το εδώ παιχνίδι και το εκεί…».

«Μπορούμε να κρίνουμε εμείς το παιχνίδι»

Τη δυσκολία της αναμέτρησης με τη Στρασμπούρ παραδέχτηκε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, όπως επίσης και το ότι η ομάδα είναι αναγκασμένη να αφήσει πίσω της την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

«Το αυριανό παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο για μας. Προερχόμαστε από μία εμφάνιση όχι τόσο καλή, στο ντέρμπι της πόλης το οποίο όλοι οι φίλαθλοι, αλλά κι εμείς, θέλαμε να κερδίσουμε. Η Στρασμπούρ είναι πάρα πολύ αθλητική ομάδα, η οποία κάνει συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Τρέχει καλά, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, τα συστήματα μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Ωστόσο, νομίζω ότι το αυριανό παιχνίδι μπορούμε να το κρίνουμε εμείς, ο καλός μας εαυτός. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο στο αυριανό παιχνίδι θα παίξει η παρουσία του κόσμου. Ο Αρης έχει τους πιο μπασκετικούς και υγιείς φιλάθλους στην Ελλάδα και πιστεύω ότι καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της παρουσίας τους σ’ αυτόν τον αγώνα», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024