
Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε παιδί στην Κρήτη
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το περασμένο Σαββατοκύριακο μαθητής δημοτικού, αφού αρχικά είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό.
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το περασμένο Σαββατοκύριακο μαθητής δημοτικού, αφού αρχικά είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό.
Το αγόρι 8 ετών που φοιτεί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου είχε αποχωρήσει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου, λόγω του υψηλού πυρετού. Η αξιολόγηση του περιστατικού κατέληξε σε ενδείξεις μηνιγγίτιδας και κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του στο ΠΑΓΝΗ.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το προσωπικό του σχολείου.
Να σημειωθεί ότι, από την αρχή του έτους έχει καταγραφεί ένα ακόμα κρούσμα μηνιγγίτιδας, τύπου Β, σε αγοράκι 4,5 ετών από την Μυτιλήνη, που νοσηλεύθηκε με σηψαιμικό σοκ στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο των Χριστουγέννων είχε διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα Β και ένα βρέφος δέκα μηνών από τον Πειραιά.
Στην Κρήτη ωστόσο φέτος έχουν καταγραφεί και άλλα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν καταγραφεί τρία περιστατικά ιογενούς μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο. Επρόκειτο για παιδιά, ηλικίας 2,5 ετών, 40 ημερών και 7 ετών. Νωρίτερα το φθινόπωρο του 2016 είχαν αναφερθεί άλλα τέσσερα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο, ευτυχώς με καλή κατάληξη για την υγεία των παιδιών.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Απολογείται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Ο Γκράμσι και το «παλιό που πεθαίνει» την ώρα που «το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές

