ΕΣΗΕΑ: Εκκωφαντική η σιωπή για τον ΔΟΛ
Στις εξελίξεις στον ΔΟΛ με αφορμή τη δικαστική απόφαση που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους αναφέρεται η ΕΣΗΕΑ. Με ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και τα πολιτικά κόμματα πάρουν θέση.
Στις εξελίξεις στον ΔΟΛ με αφορμή τη δικαστική απόφαση που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους αναφέρεται η ΕΣΗΕΑ. Με ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία και τα πολιτικά κόμματα πάρουν θέση.
Αναλυτικά η ανακοοίνωση:
«Με μια δικαστική απόφαση στα μέτρα των Τραπεζών, επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ.
» Τα πραγματικά θύματα, όμως, αυτής της εξέλιξης, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και επτά μήνες απλήρωτοι, με την δική τους αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά ‘Το Βήμα’, ‘Τα Νέα’, τα περιοδικά, το ‘ΒΗΜΑ FM’ και τα διαδικτυακά Μέσα του Ομίλου.
» Η ιδιοκτησία εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να έχει αιχμαλώτους τους εργαζόμενους και να διαπραγματεύεται τα δικά της συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει με τις λιγότερες απώλειες.
» Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν στο όνομα της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας, να μην επιτρέψουν να κλείσουν δύο ιστορικές εφημερίδες και να βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.
» Η κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε στη Βουλή πρωτοβουλία για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, οφείλει άμεσα να φέρει το θέμα στη Βουλή και να καλέσει τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ώστε να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.
» Η ΕΣΗΕΑ αποσαφηνίζει για μια ακόμη φορά, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.
» Είναι η ώρα που όλοι κρίνονται: οι Τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, οι πολιτικοί. Δεν θα γλιτώσουν από τις ιστορικές τους ευθύνες.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να αποφύγει την… σκούπα θέλει ο Ιτούδης
- Σάρον Στόουν: Φωτογραφίζεται ανέμελη με μαγιό και χωρίς φίλτρα στα 68 της
- Ωρες αγωνίας για 19μηνών βρέφος στη Σκόπελο
- Ο Βαλαντσιούνας, η πρόταση της Ζαλγκίρις και οι πιθανότητες για επιστροφή στη Euroleague
- Μωβ μέδουσες: Γιατί έχει αυξηθεί η παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες – Σχέδιο με πλωτά πλέγματα σε παραλίες της Εύβοιας
- «Δεν είναι ύποπτος φυγής ο 89χρονος» – Αιχμές από τον δικηγόρο του για την ποινική μεταχείρισή του
- NBA: Μυθικός Λεμπρόν Τζέιμς έστειλε τους Λέικερς στους ημιτελικούς της Δύσης – Δύο Game 7 στην Ανατολή (vids)
- Διάκριση των εξουσιών;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)













































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442