Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Φιγιόν - «Δεν είμαι το plan B» λέει ο Ζιπέ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Φιγιόν – «Δεν είμαι το plan B» λέει ο Ζιπέ

Καθώς η γαλλική Δεξιά έχει αναγκαστεί να εξετάζει, πίσω από τις κουρτίνες, το ενδεχόμενο να αλλάξει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, η πίεση στον Φιγιόν μεγαλώνει και ο ίδιος στήνει συνέντευξη Τύπου σε μία προσπάθεια να διασώσει την υποψηφιότητά του. Τα στοιχεία που βγαίνουν από την έρευνα για το «Penelope Gate» δεν κάνουν ευκολότερη την κατάσταση ενώ, όσον αφορά την ίδια την προεδρική κάλπη, ο Ζιπέ απορρίπτει κατηγορηματικά να επιστρέψει στη μάχη.

Καθώς η γαλλική Δεξιά έχει αναγκαστεί να εξετάζει, πίσω από τις κουρτίνες, το ενδεχόμενο να αλλάξει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, η πίεση στον Φιγιόν μεγαλώνει και ο ίδιος στήνει συνέντευξη Τύπου σε μία προσπάθεια να διασώσει την υποψηφιότητά του.

Τα στοιχεία που βγαίνουν από την έρευνα για το «Penelope Gate» δεν κάνουν ευκολότερη την κατάσταση ενώ, όσον αφορά την ίδια την προεδρική κάλπη, ο Ζιπέ απορρίπτει κατηγορηματικά να επιστρέψει στη μάχη.

Ο Φιγιόν πρόκειται, όπως τελικά ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στις 17:00 (ώρα Αθήνας) στην οποία ο τόνος, όπως αναφέρει το περιβάλλον του, «θα είναι μαχητικός και ειλικρινής».

Την ίδια στιγμή πάντως, όπως αναφέρει η Monde, οι πρώτες αναφορές γύρω από την έρευνα εμπλέκουν και τις δραστηριότητες των παιδιών του και εγείρουν υποψίες «ανταλλαγμάτων» από τον Φιγιόν σε συνεργάτες του. Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά πως αυτά «δυσκολεύουν την γραμμή άμυνας που θα κρατήσει ο Φιγιόν.

Το περιβάλλον του Φιγιόν έχει προαναγγείλει επικοινωνιακή αντεπίθεση, με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της υποψηφιότητάς του -και αυτό ενώ, στην παρούσα φάση, ως τελικοί μονομάχοι της κάλπης εμφανίζονται Λεπέν και Μακρόν αλλά πλέον όλα είναι αβέβαια.

Από την πλευρά Ζιπέ, ο τέως διεκδικητής του χρίσματος της Δεξιάς απέρριψε κατηγορηματικά επιστροφή του. «Δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω από πού προέρχονται όλες αυτές οι φήμες» είπε τη Δευτέρα ο Ζιπέ σχολιάζοντας, από το Μπορντώ, σε δημοσιογράφους τα σενάρια.

«Έχω πει ποια είναι η θέση μου, ξεκάθαρα και αποφασιστικά είναι «όχι»» συνέχιζε, τονίζοντας: «Και με γνωρίζετε, το «όχι» είναι «όχι»».

Η κατηγορηματική του δήλωση -που συνοδεύτηκε με το ίδιο μήνυμά του με κεφαλαία στο λογαριασμό του στο Twitter- δείχνει πόσο ανοικτά πλέον ομολογείται το σενάριο αλλαγής υποψηφίου των «Ρεπουμπλικανών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024