
Δεύτερο δικαστικό «όχι» στον Τραμπ για το διάταγμα, διορία ώς τη Δευτέρα
Λίγες ώρες κράτησε το αίσθημα επιτυχούς αντεπίθεσης της κυβέρνησης Τραμπ στη δικαστική αναστολή του διατάγματός του για μπλόκο σε υπηκόους επτά χωρών: Το Εφετείο απέρριψε το αίτημά του για προσωρινή άμεση επαναφορά του διατάγματος, και έδωσε διορία στην κυβέρνηση μέχρι τη Δευτέρα να επανέλθει με απάντησή της.
Λίγες ώρες κράτησε το αίσθημα επιτυχούς αντεπίθεσης της κυβέρνησης Τραμπ στη δικαστική αναστολή του διατάγματός του για μπλόκο σε υπηκόους επτά χωρών: Το Εφετείο απέρριψε το αίτημά του για προσωρινή άμεση επαναφορά του διατάγματος, και έδωσε διορία στην κυβέρνηση μέχρι τη Δευτέρα να επανέλθει με απάντησή της.
Διαβάστε επίσης
Το επίμαχο διάταγμα του Τραμπ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό -βγάζοντας στο δρόμο κόσμο που αρχίζει να σχηματίζει, τις πρώτες ημέρες της νέας ηγεσίας, ένα «μέτωπο αντι-Τραμπ»- προέβλεπε απαγορεύση εισόδου στις ΗΠΑ για υπηκόους επτά χωρών τις επόμενες 90 ημέρες.
Αργά την Παρασκευή ωστόσο, ομοσπονδιακός δικαστής του Σιάτλ έβαλε το διάταγμα στον «πάγο», κάνοντας πλέον ορατή τη μάχη μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Ο Τραμπ (αφού επιτέθηκε στο δικαστήριο, μιλώντας για «αποκαλούμενο δικαστή») έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει έφεση στην αναστολή του διατάγματος.
Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής (ώρα Αθήνας), το Εφετείο απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης που ζητούσε, με τη μορφή του επείγοντος, αποκατάσταση της ισχύος του διατάγματος.
«Το αίτημα της πλευράς που ασκεί έφεση για άμεση διοικητική άρση μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση της αγωγής απορρίπτεται» ανέφερε το Εφετείο της 9ης περιφέρειας.
Στην απάντησή του, το Εφετείο ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι τη Δευτέρα να υποβάλει απάντηση προς υποστήριξη του αιτήματος με το χαρακτήρα επείγοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Sower: Το εμβληματικό έργο του Φράντσε Κράλι επιστρέφει «σπίτι» του μετά από 8 δεκαετίες
- Μαθηματικά ή ψυχολογία; Πως παίρνουμε αποφάσεις για τα χρήματα
- Γιάννης Αντετοκούνμπο – The Rock: Απολαυστικά επικά βίντεο του Greek Freak για τη Mοάνα
- Εκλογές στην Κύπρο: Κατακερματισμός και άνοδος των «αντισυστημικών» κομμάτων
- Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ισπανία για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης
- Για κάθε drone να καταστρέφουμε 10 κτίρια στη Βηρυτό προτείνει ο Σμότριτς
