Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το αφεντικό της Uber δεν είναι πια ένας από τους «σοφούς» του Τραμπ

Το αφεντικό της Uber δεν είναι πια ένας από τους «σοφούς» του Τραμπ

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων (κυρίως με στελέχη εταιρειών) που όρισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένας από τους επικεφαλής της Uber. Ο Τράβις Καλάνικ επικαλέστηκε το το διαβόητο διάταγμα Τραμπ για τους μουσουλμάνους.

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων (κυρίως με στελέχη εταιρειών) που όρισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένας από τους επικεφαλής της Uber, της γνωστής σε όλο τον κόσμο πλέον εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταξί.

Ο Τράβις Καλάνικ επικαλέστηκε το το διαβόητο διάταγμα Τραμπ για τους μουσουλμάνους.

Στην επιτροπή -Dream Team την αποκαλεί ο Λευκός Οίκος- συμμετέχουν στελέχη μεγάλων εταιρειών όπως της Tesla, της IBM και της General Motors και η πρώτη επαφή με τον πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Καλάνικ σε επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρείας αναφέρει ότι «η συμμετοχή μου στην Επιτροπή δεν σημαίνει ότι υιοθετώ την προεδρική ατζέντα, αλλά αυτό παρερμηνεύθηκε. Η εξαγωγή του συμπεράσματος ότι εγώ ή η Uber ασπαζόμαστε με κάποιο τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης δημιούργησε ένα κενό μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας: ποιοι ο κόσμος πιστεύει ότι είμαστε και ποιοι πραγματικά είμαστε.»

Η ένωση των οδηγών της Uber στη Νέα Υόρκη που αριθμεί πάνω από 40.000 μέλη, χαιρέτησε την κίνηση του Καλάνικ.

Η εταιρεία απασχολεί μεγάλο αριθμό μεταναστών και το πρόσφατο διάταγμα του προέδρου για την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, μπορεί κυριολεκτικά να ακινητοποιήσει το στόλο της επιχείρησης στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Πάντως, στη συνάντηση που θα γίνει στον Λευκό Οίκο θα είναι παρών ο Ίλον Μασκ, επίσης κορυφαίο στέλεχος της Uber.

«Οι συμβουλευτικές επιτροπές παρέχουν απλά συμβουλές και το να παραστώ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις ενέργειες της κυβέρνησης» έγραψε στο Twitter.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ ετοιμάζονται να προσφύγουν ομαδικά στη Δικαιοσύνη κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ.

Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για να αμφισβητήσουν νομικά το διάταγμα, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε έναν τομέα όπου απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες και υπήκοοι ξένων χωρών.

Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να παραστούν στη συνάντηση είναι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η Netflix, η Airbnb και το Twitter, σύμφωνα με αυτήν την πηγή.

Και άλλες επιχειρήσεις έχουν κληθεί όπως η Adobe Systems, η Dropbox, η Etsy, η Yelp, η Mozilla, η Pinterest, το Reddit, η Salesforce, η SpaceX και η Zynga.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024