Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υψηλότερα των στόχων κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Υψηλότερα των στόχων κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Υπέρβαση των στόχων για τα φορολογικά έσοδα ήδη από τον Ιανουάριο καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία, γεγονός, που σε αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, ενισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική πορεία που σημειώθηκε πέρυσι, μπορεί να έχει διάρκεια, καθιστώντας περιττά τα νέα μέτρα που ζητά κυρίως το ΔΝΤ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών φόρων υπερέβησαν κατά 6,43% τον στόχο.

Υπέρβαση των στόχων για τα φορολογικά έσοδα ήδη από τον Ιανουάριο καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία, γεγονός, που σε αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, ενισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική πορεία που σημειώθηκε πέρυσι, μπορεί να έχει διάρκεια και να διατηρηθεί και τα επόμενα έτη, καθιστώντας περιττά τα νέα μέτρα, που ζητά μετ’ επιτάσεως κυρίως το ΔΝΤ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών φόρων παρουσίασαν υπέρβαση κατά 258 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, ενώ τα έσοδα, αφαιρούμενων των επιστροφών, ήταν υψηλότερα κατά 240 εκατ. ευρώ από τον στόχο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), υψηλότερα των στόχων του προϋπολογισμού, κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, με βάσει τα προσωρινά στοιχεία, τα έσοδα προ επιστροφών διαμορφώθηκαν στα 4,270 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 6,43% το στόχο του προϋπολογισμού των 4,012 δισ. ευρώ

Παράλληλα δόθηκαν επιστροφές 314 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,08% του στόχου των 296 εκ. ευρώ.

Τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, διαμορφώθηκαν στα 3,956 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,46% του στόχου των 3,716 δισ. ευρώ.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024